您好,欢迎来到百家汽车网。
搜索
您的当前位置:首页【最新】人教部编版七年级英语下册期末试题(含答案)

【最新】人教部编版七年级英语下册期末试题(含答案)

来源:百家汽车网
人教部编版七年级英语下册期末试题

(含答案)

一、阅读单选

My name is Cathy. There are three photos of my good friends on my desk.

In the first photo you can see Jerry. He is a tall and cool boy with short and straight hair. He is the captain of our basketball team. He is very popular. All my classmates like him very much.

In the second photo, you can see a boy with glasses. His name is Jack. He is short and a little bit heavy. But he is very clever and funny. He often tells us funny stories and makes us happy.

In the third photo, you can see two girls. They are reading a book. The girl on the left is Lucy. She is a beautiful girl from London. She has long blonde hair and big eyes. She can sing very well, and she can also speak a little Chinese. The girl on the right is Li Xiaoyun. She is a Chinese girl with beautiful black hair. She likes singing. She says she wants to be a singer. 1.We can see Cathy's ________ good friends in the photos on the desk. A.one

B.two

C.three

D.four

2.Jerry is a boy with ________. A.long hair

B.glasses

C.short hair

D.small eyes

3.Jack likes ________. A.swimming

B.basketball

C.telling stories

D.singing

4.Lucy is from ________. A.the UK

Two men are walking in the park. One is Mr. Brown, a worker, the other is Mr. Black. Mr. Brown is going to a chair. It is beside the road. Mr. Black is after him. Mr. Brown finds Mr. Black. Now Mr. Black begins to walk faster (更快), because he wants to get to the chair before Mr. Black. Now Mr. Black begins to walk faster because he also wants to get to the chair first. Then they both run. Mr. Black runs faster than (比) Mr. Brown. So he gets to the chair first and sits down on it. Mr. Brown runs after Mr. Black. When he gets to the chair, he sees Mr. Black sitting on it. He is sorry to show a notice (通知) with the words \"Wet Paint (油漆未干)\" to Mr. Black.

B.Australia

C.the USA

D.Canada

Now Mr. Black knows why Mr. Brown is going to the chair. 5.Where are Mr. Brown and Mr. Black? A.In the garden

B.On the chair

C.In the park

D.Beside the road

6.What are they doing? They are________. A.talking

B.walking to the chair C.holding a notice

D.sitting on a chair

7.________get to chair first. A.The worker

B.Mr. Brown

C.Mr. Black

D.A strange (陌生人)

8.Mr. Brown goes to the chair because________. A.he wants to sit there

C.he wants to talk to Mr. Black on the chair

B.it is his chair

D.he wants to show a notice

Hello. We are students from Thailand, and we want to save the elephants. The elephant is one of Thailand's symbols. Our first flag had a white elephant on it. This is a symbol of good luck.

Elephants are smart animals. They can play soccer or music. They can also draw very well. People say that \"an elephant never forgets\". Elephants can walk for a long time and never gets lost. They can also remember places with food and water. This helps them to live. But elephants are in great danger. People cut down many trees so elephants are losing their homes. People also kill elephants for their ivory. Today there are only about 3,000 elephants (over 100,000 before). We must save the trees and not buy things made of ivory. Remember that March 13th is Thai Elephant Day.

9.What is one of Thailand's symbols? A.The elephant

B.The panda.

C.The ivory.

D.The soccer.

10.Elephants can remember places with ________. A.fruit and water

B.food and water

C.money and water

D.soccer and music

11.How many elephants are there today? A.1,000

B.300

C.100,000

D.3,000

12.When is Thai Elephant Day? A.On May 13th

The final exam comes with July. When exam ends, the summer vacation begins. Boys

B.On June 13th

C.On March 13th

D.On July 13th

and girls have about two months to relax. The summer vacation is the best time of the year for most children. The weather is usually fine. They can swim, go to summer camp or visit other places with their parents.

The best place for a summer vacation is the seaside(海边). Some children are lucky enough to live near the sea, but for the others, a week or two at one of the big seaside towns is something they will talk about for the whole of the following year.

In England, most of the people can take their children to the seaside. If a factory worker or a bus driver, a street cleaner or a waiter wants to take his wife and children to Southend or Margate, Blackpool or Clacton, he is usually quite able to do so.

Why do children like spending their summer vacation on beaches? It is because they like the sand, the sun, the cool wind and the sea water. There are lots of new things to see, nice things to eat and exciting things to do.

13.Why do children like summer vacation? A.Because they can have delicious food. B.Because they can spend time with their parents. C.Because they can have exams.

D.Because they can have many kinds of activities.

14.Southend, Margate, Blackpool and Clacton must be ________. A.foreign countries

B.seaside towns

C.famous cities

D.big restaurants

15.Which of the following is NOT true? A.Parents in England usually don't like their jobs. B.Parents in England can take their children to the beaches. C.Children enjoy swimming in the summer vacation. D.Children like to spend their summer vacation on beaches. 二、根据首字母填空

16.Carol p__________ English at home every day, so she always speaks English very well. 17.As a student, you must f__________ the rules at school. 18.Let's go a__________ the street. The lights are green. 19.Where do you want to s__________ your holiday? 三、根据中/英文提示填空

20.My mother is good at cooking __________ (鱼肉).

21.The children all __________(跳) with joy when they heard the good news. 22.John can speak two __________(语言), English and Chinese. 23.Mark, who is your favorite __________(作家)? 四、语法填空 语法填空

July is coming. People all around the world are talking about their 24.(vacation). Parents would like 25.(help) their children relax. 26.(luck), they have two months off. Some people enjoy quiet life, so many of 27.(they) stay at home watching TV, using computers and so on. 28.some spend time differently. My pen pal Tony 29.blonde hair is a boy from the US. He says that 30.(America) like going to the countryside. Just like his big family, they often go to a farm. There, some can feed animals, some can play and 31.(other) can watch 32.nice sky and rivers. They can also taste delicious food. They are quite 33.(interest) in the life there. 五、用单词的正确形式完成短文

boring on by about photos taught bought exciting science

Yesterday I went on a school trip. We visited the 34. museum and it was really interesting. We got there so fast 35. train. We saw some farms and villages along the way. At the museum, I learned a lot 36. robots. I didn't know they could play chess with us. It was so cool! Then the guide 37. us how to make a model robot. I took a lot of great 38., too. After that I went to the gift shop and 39. some lovely gifts for my parents. They weren't expensive. All in all, it was an 40. day.

六、多任务混合问题

Tom comes from Australia. He studies in a middle school in Tianjin. He usually gets up at 7:00 a.m. and then reads Chinese. He has breakfast at 7:30 a.m. And then he goes to school by bike. He is never late for school. Classes begin at 8:00 a.m. He has four classes in the morning and two in the afternoon. He has lunch at 12:30 p.m. at home with his parents. They both work as reporters at a TV station. After school, sometimes he plays volleyball with his classmates, and sometimes he reads books in the school library. He goes back home at 4:40 p.m. After supper, he

always studies Chinese. He goes to bed at about 9:10 p.m. He likes China and he thinks Chinese people are friendly and he believes he can make many friends here. 41.What does Tom usually do first after he gets up? ____________________________ 42.How does Tom go to school? ____________________________

43.How many classes does Tom have every day? ____________________________ 44.请把文中划线的句子翻译成汉语 ____________________________ 45.How does Tom like Chinese people? ____________________________ 七、看图作文

46. 假如你是Li Hua, 请根据以下六幅图片,给你的美国网友Peter介绍你上个周末的主要活动。 要求:

1. 不少于60词;

2.文中不要出现真实的姓名、校名等。 Time morning afternoon evening Saturday Sunday

Dear Peter,

_______________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Yours, Li Hua

答 案

1.D 2.C 3.C 4.A 【分析】

这是一篇说明文。本文主要介绍了Cathy的三张朋友的照片,第一张照片介绍了Jerry的外貌特征和喜好的运动。第二张照片介绍了Jack的外貌特征和讲故事的爱好。第三张照片介绍了Lucy和李晓云的长相和她们的爱好。 1.

细节理解题。根据“In the first photo you can see Jerry…In the second photo, you can see a boy with glasses. His name is Jack…In the third photo, you can see two girls…The girl on the left is Lucy…The girl on the right is Li Xiaoyun…”可知,Cathy介绍了她的四个好朋友,分别是Jerry、Jack、Lucy和李晓云。故选D。 2.

细节理解题。根据“In the first photo you can see Jerry. He is a tall and cool boy with short and straight hair.”可知,Jerry是个又高又酷的男孩,头发又短又直。故选C。 3.

细节理解题。根据“His name is Jack… He often tells us funny stories and makes us happy.”可知,Jack经常给别人讲有趣的故事,由此推断Jack喜欢讲故事。故选C。 4.

细节理解题。根据“The girl on the left is Lucy. She is a beautiful girl from London.”可知,Lucy是一个来自伦敦的漂亮女孩。伦敦是英国的首都。故选A。 5.C 6.B 7.C 8.D 【分析】

这是一篇记叙文,文章讲述布朗先生和布莱克先生都在公园里散步,他们都想走到椅子那里去,于是一个比一个走得更快。最后布莱克先生先坐到了椅子上。但没想到的是布朗先生是

想向布莱克先生展示“油漆未干”的通知。 5.

细节理解题。根据“Two men are walking in the park. One is Mr. Brown, a worker, the other is Mr. Black”可知,Brown先生和Black先生两人在公园散步。故选C。 6.

细节理解题。根据“Mr. Brown is going to a chair. It is beside the road. Mr. Black is after him. Mr. Brown finds Mr. Black. Now Mr. Black begins to walk faster, because he wants to get to the chair before Mr. Black”可知,他们两人都想走到椅子那里去。故选B。 7.

细节理解题。根据“Mr. Black runs faster than Mr. Brown. So he gets to the chair first and sits down on it”可知,布莱克先生跑得比布朗先生快,第一个到椅子那里。故选C。 8.

细节理解题。根据最后一段“Mr. Brown runs after Mr. Black. When he gets to the chair, he sees Mr. Black sitting on it. He is sorry to show a notice with the words ’Wet Paint ’to Mr. Black”可知,Brown先生是想向布莱克先生展示“油漆未干”的通知。故选D。 9.A 10.B 11.D 12.C 【分析】

这篇短文是来自泰国的学生为保护大象而写的文章。大象是泰国的象征之一,是一种非常聪明的动物。但现在大象处在危险中,学生们呼吁人们不要砍伐树木,不要购买象牙制成的东西。 9.

细节理解题。根据短文第一段“The elephant is one of Thailand's symbols.”可知,大象是泰国的象征之一。故选A。 10.

细节理解题。根据短文第二段“They can also remember places with food and water.”可知,大象能记住有食物和水的地方。故选B。 11.

细节理解题。根据短文第二段“Today there are only about 3,000 elephants”可知,现在只有大约3,000头大象了。故选D。 12.

细节理解题。根据短文最后一句话“Remember that March 13th is Thai Elephant Day.”可知,3月13日是泰国的大象节。故选C。 13.D 14.B 15.A 【分析】

本文是一篇说明文,主要讲述了在英国很多孩子喜欢暑假以及喜欢在海滩上度过暑假的原因。13.

细节理解题。根据第1段最后一句“They can swim, go to summer camp or visit other places with their parents.”可知,他们在暑假能游泳,去夏令营或者看望朋友们,能参加很多的活动。故选D。 14.

细节理解题。根据第3段首句“In England, most of the people can take their children to the seaside.”可知,英国很多人喜欢带孩子去海边,Southend, Margate, Blackpool and Clacton一定是海边的城市。故选B。 15.

推理判断题。文中没有涉及英国的父母是否喜欢他们的工作,故A错误。根据第3段首句“In England, most of the people can take their children to the seaside.”可知,英国很多人喜欢带孩子去海边,故B正确;根据第4段“It is because they like the sand, the sun, the cool wind and the sea water.”可知,孩子们喜欢在暑假游泳,故C正确;根据第4段“Why do children like spending their summer vacation on beaches?”可知,孩子们喜欢在沙滩上度过暑假,故D正确。故选A。 16.practices 【详解】

句意:Carol每天在家练习英语,所以她英语总是说得很好。根据句子结构可知,该空为句子的谓语动词;结合句意“so she always speaks English very well”可知,这里应表示“练习英语”,考查practice,是一个动词。该句用的是一般现在时,主语Carol是第三人称单数,谓语动词用三单形式。故答案为practices。

17.follow 【详解】

句意:作为一名学生,在学校你必须遵守规则。根据空后的搭配“…the rules”以及句意可知,“学生必须遵守规则”,这里考查follow,是一个动词。空前must是情态动词,后跟动词原形。故填follow。 18.across 【详解】

句意:让我们穿过大街,交通灯是绿色的。根据“The lights are green”绿灯说明可以过马路,此处用go across表示“穿过”。故填across。 19.spend 【详解】

句意:你想去哪里度假?句中使用了句型want to do sth.“想要做某事”,该空应填动词的原形;根据空后“…your holiday”以及单词的首字母可知,这里表示“度过假期”,考查spend,是一个动词。故答案为spend。 20.fish 【详解】

句意:我的母亲擅长烹饪鱼肉。动词cooking后面缺宾语,表示“鱼肉”用不可数名词fish。故填fish。 21.jumped 【详解】

句意:当孩子们听到这个好消息的时候他们都高兴地跳起来。根据所给单词的意思可知,这里考查jump,是一个动词。由句中“when they heard the good news”可知,这句话说的是过去的事情,应用一般过去时态,这里应填过去式。故答案为jumped。 22.languages 【详解】

“English and Chinese”及汉语提示可知,句意:约翰会说两种语言,英语和汉语。根据“two”、约翰会说两种语言,two+可数名词复数。故填languages。 23.writer 【详解】

句意:Mark,谁是你最喜欢的作家?根据所给单词的意思可知,这里考查名词writer。句中

动词用的是单数,因此主语为单数形式。故填writer。 24.vacations 25.to help 26.Luckily 27.them 28.But 29.with 30.Americans 31.others 32.the 33.interested 【分析】

试题分析:本文介绍了美国人如何度过暑假。他们喜欢安静的就待在家里看电视。作者的笔友托尼是一个美国男孩,他说美国人喜欢去乡村。他们在那里可以喂动物,玩和看那里的天空和河流。他们也对那里的生活感兴趣。

24.有their修饰,故此处用复数名词vacations。句意:世界各地的人们正在讨论他们的假期。

25.would like to do sth想要做某事,故此处用动词不定式to help。句意:父母想要帮助孩子们放松一下。

26.修饰整个句子,故用luck的副词Luckily。句意:幸运的而是,他们休息两个月。 27.作为介词of的宾语,故用they的宾格形式them。句意:有些人喜欢安静的生活,所以他们中的许多人待在家里看电视,使用电脑等等。

28.表示与别人不一样,应表示转折关系,故用连词But。句意:但是有些人度过时间的方式不同。

29.此处作定语修饰名词boy,故用介词短语with blonde hair,故此处为with。句意:我的笔友托尼长着金色的头发,是一个来自美国的男孩。

30.谓语like是复数形式,故此处主语用复数名词Americans。句意:他说美国人喜欢去乡村。

31.some...others...“一些人......其他一些人......”,故此处为others。句意:在那里有些人可以喂喂动物,有些人可以玩,其他一些人可以看美丽的天空和河流。

32.此处特指乡村的天空和河流,故用定冠词the表示特指,故为the。 句意:在那里有些人可以喂喂动物,有些人可以玩,其他一些人可以看美丽的天空和河流。

33.be interested in“对......感兴趣”,故此处为interested。句意:他们对那里的生活非常感兴趣。

考点:语法填空。 34.science 35.by 36.about 37.taught 38.photos 39.bought 40.exciting 【分析】

这篇短文中作者记叙了他参加学校旅行,去科学博物馆参观的经历,那里非常有趣,作者了解了很多关于机器人的知识,还制作了机器人模型,他觉得这次旅行很令人激动。 34.

句意:我们参观了科学博物馆,它真的很有趣。根据空前后的搭配“the …museum”可知,这里表示“……博物馆”。结合所给单词可知,这里应选择science,是名词作定语,修饰另一个名词。science museum意为“科学博物馆”。故答案为science。 35.

句意:乘坐火车我们很快就到了那儿。空后train意为“火车”,结合句意可知,这里表示“怎样去了那里”,by后可跟交通工具。故答案为by。 36.

句意:我了解了很多关于机器人的事儿。根据句意可知,这里考查搭配learn about…“了解关于……的事”,应填介词about,意为“关于”。故答案为about。 37.

句意:然后向导教我们怎样制作机器人模型。根据空后“how to make a model robot”“怎样制作机器人模型”以及主语是the guide可知,这里应选择teach,意为“教”,是一个动词。短文记叙的是昨天的事情,应用一般过去时态,这里填过去式。故答案为taught。 38.

句意:我还拍了很多好看的照片。空前“…a lot of great”可知,这里应填名词复数;结合句意和句中的took…可知,这里表示“拍照”,应选择photo。故答案为photos。 39.

句意:在那之后我去了礼品店,给我的父母买了一些可爱的礼物。根据句意“After that I went to the gift shop”可知,去礼品店当然是去买礼物,选择动词buy。短文使用的是一般过去时态,这里应填过去式。故答案为bought。 40.

句意:总之这是令人激动的一天。根据句子结构可知,该空修饰后面的名词day,应填一个形容词。结合文意可知,作者在科学博物馆学到了很多东西,因此这应该是“令人激动的一天”,应选择exciting。故答案为exciting。 41.He usually reads Chinese after he gets up. 42.He goes to school by bike. 43.He has six classes every day. 44.他们两个都在电视台当记者。 45.He thinks Chinese people are friendly. 【分析】

这是一篇记叙文,文章介绍汤姆的日常生活和学校生活,并讲述他对中国的喜爱。 41.

根据“He usually gets up at 7:00 a.m. and then reads Chinese”可知汤姆七点起床之后读汉语。故填He usually reads Chinese after he gets up. 42.

根据“And then he goes to school by bike”可知他通常骑自行车去上学。故填He goes to school by bike. 43.

根据“He has four classes in the morning and two in the afternoon”可知汤姆上午四节课下午两节课,共六节课。故填He has six classes every day. 44.

划线的句子“They both work as reporters at a TV station”,句子是陈述句,主语是they,bothas reporters表示“当记者”,表示“都”,谓语动词work工作,地点状语“at a TV station”表示“在电视台”。故填:他们两个都在电视台当记者。

45.

根据“he thinks Chinese people are friendly”可知他认为中国人很友好。故填He thinks Chinese people are friendly. 46.Dear Peter,

How are you? I had very busy weekends. I would like to introduce what I did. On Saturday morning, I went to visit my grandpa. She was very happy to see me. In the afternoon, I went swimming. I like swimming very much. In the evening, I helped my mom do some housework. On Sunday morning, I played tennis with my friends. In the afternoon, I played computer games. In the evening, I did homework with Tom. What did you do?

Yours, Li Hua

【详解】

题干解读:这篇作文要求学生们根据图片的提示,以李华的身份给Peter写信,介绍你上个周末的活动。本题是应用于写作,应按照时间顺序记叙上周末的活动。从图片和表格中可以看到,主要有六个节点,分别是周六上午、下午、晚上以及周日的上午、下午和晚上。 写作指导:写作前应仔细观察图片,弄清楚时间节点以及图片中的活动;然后按照时间顺序分别进行介绍,可适当拓展。短文记叙的是上周末的活动,应用一般过去时态,人称是第一人称。注意英语句式的构成,不要按照汉语思维,写汉语式的英语。同时注意上下文的衔接和连贯。

因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容

Copyright © 2019- baijiahaobaidu.com 版权所有 湘ICP备2023023988号-9

违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com

本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务