您好,欢迎来到百家汽车网。
搜索
您的当前位置:首页(1)阅读理解——【新课标新高考】2022届高考英语二轮复习模拟提升练

(1)阅读理解——【新课标新高考】2022届高考英语二轮复习模拟提升练

来源:百家汽车网
优点英语

(1)阅读理解——【新课标新高考】2022届高考英语二轮

复习模拟提升练

一、

(2021·湖南衡阳·二模)Summer Pre-College Program 2021—Register Now!

Earn up to 12 college credits online with FDU’s Summer Pre-College Program! Fairleigh Dickinson University’s Summer Pre-College Program offers motivated students in grades 9 to 12 the opportunity to get a jump-start on earning college credits through new, engaging, interactive courses. Students will develop in-demand skills and earn cutting-edge techniques in a virtual academic setting.

Program highlights

Our courses have been designed to keep students engaged in a remote learning format. Register today to experience:

The opportunity to earn 3 college credits per course and up to 12 college credits this summer for future university studies.

Customized, exclusive curriculum developed and taught by distinguished FDU professors. The perfect blend of real-time instruction, self-paced projects and virtual teamwork. A glimpse into the most desired majors and careers of today.

The ability to advance the quality of your college application from the comfort of your home.

Program schedule

Session 1-July 5 to July 15, 2021 Classes: 9 AM to 12: 30 PM Pre-Medical Professions and the Health Sciences Creative Writing: The Power of Storytelling Introduction to Data Science and Business Intelligence Classes: 1: 30 PM to 5 PM Session 2-August 1 to August 11, 2021 Classes: 9 AM to 12: 30 PM Wall Street Careers: An Introduction to Financial Markets and Trading Astrophysics: Exploring the Stars and the Galaxies Around the World in Eight Days: Introduction to Global Tourism Management 优点英语

Optimizing Smartphone Photography and Videography Introduction to Materials Science and Engineering Introduction to Applied Statistics Drug Discovery: The Exciting Future of Pharmacology Classes: 1: 30 PM to 5 PM Advanced Coding and Development Cognitive Psychology: Understanding the Mind, the Brain and Your Behavior Digital Art: Create Your Own Online Canvas Program Cost: $770 per course (You can get a 20% discount if you book now!) Contact Information Summer Pre-College Program precollege@ fdu. edu

1000 River Road, H-DH1-02 Teaneck, NJ 07666 1.Who are the courses intended for? A.High school students. C.College freshmen.

B.College graduates. D.Primary school pupils.

2.What can you infer about the Summer Pre-College Program? A.It offers hands-on learning chances. C.All the courses are given online.

B.A student can earn 15 college credits. D.Students must stay on the campus.

3.How much will you pay if you book two courses now? A.$308. 二、

(2021·山东莱州·高二期末) Accompanied by her father, using a combination of aid and free climbing and taking advantage of some special equipment and ropes for protection, 10-year-old Selah made it to the top of El Capitan on June 12 after five days of big wall climbing.

Climbing the challenging and adventurous Nose route of El Capitan was a labor of love for Selah in more than one way. Her parents, Mike and Joy Schneiter, fell in love on this 3,000- plus-foot huge rock and she has always wanted to feel the way that her parents felt when they were up there together. Selah showed great interest in rock climbing at an early age. She wore her first rock-climbing equipment shortly after she learned to walk. She first dreamed of climbing El Capitan when she was 6 or 7.

B.$770.

C.$1232.

D.$1540

优点英语

El Capitan is a famous mountain-sized rock in Yosemite National Park. Getting to its top is no easy task. It's taller, as reported, than the tallest building in the world-Dubai’s Buri Khalifa. El Capitan and its difficult Nose route, which runs more than 3,000 feet high up the center of the rock's face, is considered one of the world's hardest big wall climbs and has attracted the best climbers over time. But never before had a youngster accomplished it.

Selah's achievement caught national attention. Outside Magazine called her the youngest documented person to climb the Nose. Ken Yager, president of the Yosemite Climbing Association, said he also couldn't think of anyone younger who has done it.

Selah is humble about her El Capitan accomplishment. \"I'm not necessarily a special kid or anything like that\of discourage me from holding on. But overall, it was just great to keep plugging away.\"

Selah shared this advice for other young climbers dreaming of big walls, \"It doesn't take necessarily a super special person to do something like that. You just have to put your mind to it.” 4.What do we learn about Selah climbing El Capitan? A.She began her climbing on June 5. B.She got inspired by her family history. C.She managed without any external help. D.She was the first female to reach the top. 5.What is the purpose of paragraph 3? A.To state El Capitan's height. B.To prove El Capitan's popularity. C.To introduce El Capitan's location.

D.To stress the challenge of climbing El Capitan. 6.Which of the following best describes Selah? A.Determined. C.Warm-hearted.

B.Generous. D.Fortunate.

7.What may be Selah's advice for other young climbers? A.Dream big and aim high. B.Be committed to your ambition. C.Chance favors the prepared mind.

优点英语

D.Nothing is impossible for a genius. 三、

(2021·湖南·模拟预测)When people pause before replying to a question, even for just a few seconds, their an-swers are supposed to be less sincere and believable than if they had replied immediately. And the longer the hesitation lasts, the less sincere the response appears.

Researchers conducted a series of experiments involving more than 7, 500 individuals. Participants either listened to an audio record, viewed a video or read an account of a person responding to a simple question. In each case, the response time varied from immediate to a 10-second delay. Participants then rated the sincerity of the response on a sliding scale. Across all 14 experiments, participants consistently rated delayed responses as less sincere regardless of the question.

The findings have wide connotations. Whenever people are interacting, they are judging each other's sincerity. These results can be applied to a wide range of interactions, going from workplace chats to couples and friends arguing. Further, in job interviews and in court hearings and trials, people are often tasked with judgments of sincerity. Here, too, response speed could play a part. In general, whenever there is a response that requires an answer, such as in a job interview, delayed responses can be thought as less sincere.

It would be unfair for the responder, such as a crime suspect, if the response delay was sorted by mistake into thought control or answer making up when it was in fact caused by a different factor, such as simply being distracted or thoughtful. The experiment also found that definitely instructing participants to ignore delayed response reduced, but did not completely remove, the effect of delayed response on judgment of sincerity or guilt. Nevertheless, on the whole, a fast response seems to be regarded as more sincere, while a response that is delayed for even a couple of seconds may be considered a slow lie.

8.What does the reliability of answers lie on according to the study? A.The response time. B.The answer content. C.The tone of speakers. D.The difficulty of questions.

9.What does the underlined word “connotations” in paragraph 3 probably mean?

优点英语

A.Choices. B.Responsibilities. C.Meanings. D.Possibilities.

10.What effects does the study result have on our life? A.It is a test to judge honesty. B.It can prevent a lot of crimes. C.It improves skills in asking questions. D.It promotes the harmony between people. 11.What can we infer from the last paragraph? A.Delayed answers are lies.

B.It is unfair to require all to answer slowly. C.Delayed answers can lead to misjudgment. D.Delayed response should be ignored completely. 四、

(2021·江苏扬州·一模) Magic is a form of entertainment that is based on pretending to do things that are impossible. The magician is a specially trained actor. He tries to make the audience believe that he has the power to do things which are against the laws of nature.

Magic shows are entertaining as long as the audience does not discover how the tricks are done. The magician usually depends on his skill with his hands, on his knowledge of psychology, and, sometimes, on mechanical devices(机械装置). Since magic performance is meant to trick people, the use of psychology is important. The magician must keep people from noticing all the movements of his hands and from thinking about the secret parts of his equipment. He must also lead the audience to draw false conclusions. The magician's success depends on the fact that many things seen by the eye are not the things that matter.

Two basic magic tricks are making objects seem to appear and making objects seem to disappear. A combination of these two tricks makes for some interesting effects. For example, the magician puts a small ball under one of several cups. The ball then seems to jump from one cup to another or to change colour. What actually happens is that the magician, employing quick hand movements or a mechanical device, hides one ball. While doing this he talks to the audience and waves a brightly coloured cloth with one hand. The audience is too busy watching the cloth and listening to the magician's words to notice that his other hand is hiding the ball.

Another favourite trick is to cut or burn something, and then make it appear whole again.

优点英语

What actually happens is that the magician makes the cut or burned object disappear by quickly hiding it while the audience watches something else. Then he “magically” makes it appear whole again by displaying(展示)another object that has not been cut or burned. 12.What is the author's main purpose in writing the text? A.To promote a magic show. C.To explain the art of magic.

B.To teach people to be magicians. D.To praise the talents of magicians.

13.Which of the following is important for a successful magic trick? A.Moving stage equipment. C.Applying high technology.

B.Directing the audience's attention. D.Keeping the performance in secret.

14.What does the author focus on in the last two paragraphs? A.Providing examples. C.Drawing comparisons.

15.What can we infer from the text? A.Mechanical devices are expensive. C.It takes practice to perform magic. 五、

(2021·四川·攀枝花市第十五中学校高二期中)When you think of Chinese food in the U.S., fried rice, or General Tso’s chicken may first come to mind. But a new museum exhibition in New York City is trying to expand visitors’ palates (味蕾). It features stories of famous cooks like Martin Yan and home cooks whose food represents18 different regional cooking styles of China.

“I think it’s unfair to just classify Chinese cooking as one,” says Kian Lam Kho, a co- curator (策展人) of “Sour, Sweet, Bitter, Spicy: Stories of Chinese Food and Identity in America” at the Museum of Chinese in America. \"Even with the same dish or same cuisine, every family has a different variation.\" That’s why the curators say if you want to taste the full range of Chinese cuisine in the U.S, you’ll need to go beyond restaurants and into home kitchens, which can play a central role in many immigrants’ lives.

“The kitchen itself is kind of a comfort when you come to a new country. That’s the one place where you set up as your home base, and you cook things that you remember from your past,” explains co-curator Audra Ang.

One of the home cooks showcased in the exhibition is Ni Biying, 80, of Manhattan. She

B.Most magicians employ assistants. D.Small objects are magicians' favourite. B.Making a summary. D.Explaining a concept.

优点英语

worked as a live-in babysitter for years before she could finally afford to rent a home with her own kitchen. These days, you can usually find her moving around her one-bedroom apartment as a sweet smell of vinegar and rice wine floats from her stove. For Ni, a small dinner for friends and family means preparing almost a dozen different dishes. She learned some of her techniques from her father, who made most of her family’s meals when she was a child. \"I still make the beef with stir-fried celery my father used to cook,\" she says. And it’s the kind of comfort food that defines Chinese food for Ni.

16.What is the new museum exhibition mainly about? A.Stories of Chinese food and cooks. C.History of Chinese immigration.

B.Exploration of famous restaurants. D.Cuisine of different countries.

17.Why does the kitchen play a key role in many immigrants’ lives? A.It provides a wealthy life. C.It brings a sense of belonging.

B.It helps them to accept new cultures. D.It enables them to forget the past.

18.What can we learn about Ni Biying from paragraph 4? A.She worked in a Chinese restaurant. C.She learned cooking from her father. 19.What can be a suitable title for the text? A.Chinese Restaurant Tells Immigrant Tales B.Home Cooking Brings More to the Table C.Immigrants Seek their Fortune in the U.S. D.Cuisine Gains New Variations 六、

(2021·山东泰安·三模)When you hear the beginning of your favorite song from the radio, suddenly your neck is covered in goose bumps.

It's such a thing that a group of scientists call “skin excitement”—a feeling of cold caused not by a drop in temperature or sudden scare, but by the sense of beauty. “Skin excitement” can come from a song, a painting, a moving movie scene, or even a beloved memory-pretty much anything that causes the giving out of pleasure-soaked dopamine in your brain. But it does not come for all of us.

Your favorite music uncovers a lot about your personality, and so does how you respond to

B.She made most meals as a child. D.She lives with a big family.

优点英语

that music. Studies suppose that as few as 55 percent of people experience “skin excitement” when listening to music. And if you count yourself among this group, the goose bumps on your skin aren't the only giveaway—scientists can read it in your brain, too. In a new study published in the journal Social Cognitive and Affective Neuroscience, Harvard researchers performed brain scans on 10 students who said they reliably got cold when listening to music, and 10 students who didn't. They found that the cold-prone brains may really be excited by stronger emotions.

Cold-prone brains are generally more likely to show stronger emotional intelligence than no-cold brains. Cold-prone minds tend to have unusual active imagination, reflect more deeply on their emotions, and appreciate nature and the beauty of music and art to a stronger degree than no-cold brains.

So, what type of music causes the chills? It seems that the type is not so important; participants in the new study reported getting cold from songs of every kind. And any song connected with a strong emotional memory of the listener can produce the most reliable results. For me, that's the song Sailing to Philadelphia by Mark Knopfler, which I listened to as a kid in the car with my dad, on the way to the summer camp.

20.What can we learn about “skin excitement” in the text? A.It helps to produce doparmine.

B.It is caused by the pain in the skin.

C.It can be experienced by every music listener. D.It is the human body's reaction to something nice.

21.What does the new study by Harvard researchers mainly find? A.The percentage of music lovers in students. B.The solutions to the goose bumps on one's skin. C.The differences between cold-prone and no-cold brains.

D.The relationship between one's music preference and personality. 22.What are people with cold-prone brains like? A.Beautiful and intelligent. C.Imaginative and sensitive.

B.Emotional and dishonest. D.Brave and strong-minded.

23.Which of the following can be the best title for the text? A.Responses to Music Vary among People

B.A Feeling of Cold Is Caused by Horrible Music

C.Your Favorite Music Reveals Your Personality D.Favorite Music May Bring Forth Goose Bumps

优点英语

七、

(2021·湖北·汉阳一中三模)Every four or five years, vast quantities of warm water build up along the west coast of South America. This phenomenon, El Niño (厄尔尼诺), creates storms that cause devastating floods. The result is costly. In 2017, for instance, El Niño shut down northern Peru’s sugar-cane business.

Modern farmers view El Niño stoically (坚忍地). They use money saved in good years to rebuild in bad ones. But history suggests it need not be like that. In a paper published recently, Ari Caramanica, an archaeologist at University of the Pacific, in Lima, shows how it used to be done. And the answer seems to be, “better”.

Dr Caramanica and her colleagues have been studying the Pampa de Mocan, a coastal desert plain in northern Peru. Pampa de Mocan is not ideal for farming. Its soil contains little organic matter and the annual rainfall in non-Niño years is usually less than two centimetres. Today’s farmers therefore depend on canals to carry water from local rivers to their fields.

It had been assumed that ancient farmers had a similar arrangement — and so they did. But Dr Caramanica also found eight canals that could carry water far beyond the range of modern farms. Since the climate was similar to the present day’s when these canals were dug, and the river no higher, she supposed that they were intended to guide the floodwater arriving during Niño years. Around a quarter of the ancient agricultural infrastructure (基础设施) of this area seems to have been built only for managing Niño-generated floodwater.

Evidence reveals that Pampa de Mocan produced lots of crops in some years. Dr Caramanica’s team also discovered two cisterns (蓄水池) in the area. These, possibly, were used to store floodwater.

These findings suggest that, rather than resisting El Niño, early farmers in Pampa de Mocan were ready to make use of it when it arrived. Precisely how they managed their fields in Niño years remains to be discovered. But modern farmers might do well to learn from them.

24.What do we know about El Niño from the text? A.It can be used in farming. C.It has little influence on business.

B.It is usually caused by floods. D.It is always resisted as a disaster.

25.What made the farms in Pampa de Mocan productive?

优点英语

A.Rich soil. C.Abundant rainfall.

B.Agreeable climate. D.Agricultural constructions.

26.What’s the author’s attitude to the ancient ways of dealing with El Niño? A.Approving.

B.Indifferent.

C.Critical.

D.Negative.

27.Which of the following can be the best title for the text? A.Surviving El Niño C.Farming in Different Times

B.Living with El Niño D.Learning from History

优点英语

一、

答案:1.A 2.C 3.C 解析:

本文是应用文,是一则暑假线上学习课程的促销广告。

1.细节理解题。根据第一自然段“Fairleigh Dickinson University’s Summer Pre-College Program offers motivated students in grades 9 to 12 the opportunity to get a jump-start on earning college credits through new, engaging, interactive courses.(费尔雷·迪金森大学的暑期大学预科项目为9-12年级的积极学生提供了一个机会,通过新的、吸引人的、互动的课程来获得大学学分)”可知,这个课程主要是针对9至12年级,准备上大学的高中生。故选A项。

2.推理判断题。根据第一自然段“Students will develop in-demand skills and learn cutting-edge techniques in a virtual academic setting.(学生将在虚拟的学术环境中发展所需的技能和学习前沿技术 )”和第二自然段“Our courses have been designed to keep students engaged in a remote leaning format.(我们的课程是为了让学生参与远程学习而设计的)”可推知,所有课程都是线上教学课程。故选C 项。

3.细节理解题,根据Program Cost部分“$770 per course(You can get 20% discount if you book now!)(每门课程$770,如果您现在预订,可以享受8折优惠!)”可知,一门课程的学费是770美元,现在预订可打8折,两门课程就是:770×2×0.8=1232美元。故选C项。 二、

答案:4.B 5.D 6.A 7.B 解析:

这是一篇记叙文。讲述了10岁的塞拉在父亲的陪同下,借助一些特殊设备和绳索的保护,在爬了5天的高墙后,于6月12日登上了埃尔卡皮坦山顶的故事。

4.细节理解题。根据第二段的第二句话“Her parents , Mike and Joy Schneiter, fell in love on this 3,000- plus-foot huge rock and she has always wanted to feel the way that her parents felt when they were up there together.”(她的父母,迈克和乔伊·施耐特,在这块3000多英尺高的巨石上相爱,她一直想感受她的父母一起在那里时的感受。)可知,Selah从她的家族史中受到启发。故选B项。

5.推理判断题。根据第三段的最后两句“El Capitan and its difficult Nose route, which runs more

优点英语

than 3,000 feet high up the center of the rock's face, is considered one of the world's hardest big wall climbs and has attracted the best climbers over time. But never before had a youngster accomplished it.”(埃尔卡皮坦和它艰难的鼻子路线,在岩石表面的中心超过3000英尺高,被认为是世界上最难爬的高墙之一,长期以来吸引了最好的攀岩者。但在此之前,从来没有一个年轻人能做到这一点。)可知,攀登埃尔卡皮坦是十分艰难的。故选D项。

6.推理判断题。根据第五段的后两句“There were a few times when I would be so worn that it would kind of discourage me from holding on. But overall, it was just great to keep plugging away.”(有几次,我太疲惫了,以至于我都不敢坚持下去了。但总的来说,坚持下去是很棒的。)可知,Selah是下定决心的。故选A项。

7.推理判断题。根据文章最后两句“It doesn't take necessarily a super special person to do something like that. You just have to put your mind to it.”(做这样的事并不一定需要一个特别的人。你只需要用心去做。)可知,Selah对年轻人的建议是忠诚于自己的雄心抱负。故选B项。 三、

答案:8.A 9.C 10.A 11.C 解析:

这是一篇说明文。当人们在回答问题前稍做停顿时,即使只有几秒钟,他们的回答也会被认为不如立即回答来得真诚和可信。犹豫的时间越长,回应就显得越不真诚。

8.推理判断题。根据第二段最后一句“Across all 14 experiments, participants consistently rated delayed responses as less sincere regardless of the question.(在所有的14个实验中,参与者一致认为不管问题是什么,延迟的回答都不够真诚)”可知,答案的可靠性取决于响应时间。故选A。

9.词句猜测题。根据第三段第三句和第四句“These results can be applied to a wide range of interactions, going from workplace chats to couples and friends arguing. Further, in job interviews and in court hearings and trials, people are often tasked with judgments of sincerity.(这些结果可以应用于广泛的互动,从工作聊天到夫妻和朋友之间的争吵。此外,在工作面试、法庭听证和审判中,人们经常被要求做出真诚的判断)”可知,这些发现有广泛的含义。由此推知,划线词connotations意为“含义”。故选C。

10.细节理解题。根据最后一段最后一句“Nevertheless, on the whole, a fast response seems to be regarded as more sincere, while a response that is delayed for even a couple of seconds may

优点英语

be considered a slow lie.(然而,总的来说,一个快速的反应似乎被认为是更真诚的,而一个反应延迟甚至几秒钟可能被认为是一个缓慢的谎言)”可知,这个研究的结果在我们生活中的影响是这是一种判断诚实与否的考验。故选A。

11.推理判断题。根据最后一段第一句“It would be unfair for the responder, such as a crime suspect, if the response delay was sorted by mistake into thought control or answer making up when it was in fact caused by a different factor, such as simply being distracted or thoughtful.(如果把反应延迟误归为思想控制或编造答案,而实际上是由于其他原因,如分心或考虑太多,这对应答者来说是不公平的,比如犯罪嫌疑人)”可知,延迟的回答会导致错误的判断。故选C。 四、

答案:12.C 13.B 14.A 15.C 解析:

本文是说明文。文章介绍了一些魔术师表演的细节以及有关魔术的小技巧。

12.目的意图题。通过对文章主旨大意的理解以及文章最后两端讲述的魔术技巧,可知作者写这篇文章的主要目的是解释魔法的艺术。故选C项。

13.”细节理解题。通过第二段“ the use of psychology is important.(心理学的应用是很重要的)以及“The magician must keep people from noticing all the movements of his hands and from thinking about the secret parts of his equipment.(魔术师必须防止人们注意到他的手的所有动作和思考他的设备的秘密部分。)”可知,作者强调对于观众注意力的引导是很重要。故选B项。

14.推理判断题。通过倒数第二段“For example the magician puts a small ball under one of several cups. The ball then seems to jump from one cup to another or to change colour.(例如,魔术师把一个小球放在几个杯子中的一个下面。然后球似乎从一个杯子跳到另一个杯子或改变颜色)”以及最后一段“What actually happens is that the magician makes the cut or burned object disappear by quickly hiding it while the audience watches something else.(实际发生的是,魔术师通过在观众观看其他东西时迅速隐藏它,使被切割或烧毁的物体消失)”可以推知,在文章最后两段中,作者举了两个例子。故选A项。

15.推理判断题。通过文章第一段“The magician is a specially trained actor.(魔术师是受过专门训练的演员)”可推知,表演魔术需要练习。故选C项。

优点英语

五、

答案:16.A 17.C 18.C 19.B 解析:

这是一篇说明文。文章主要介绍了家常菜在移民的生活中的核心作用、特点和一位著名的家庭厨师,说明家常菜给餐桌带来更多乐趣。

16.细节理解题。根据第一段最后一句“It features stories of famous cooks like Martin Yan and home cooks whose food represents18 different regional cooking styles of China.(它讲述了著名厨师的故事,如阎马丁和家庭厨师,他们的食物代表了中国18种不同的地方烹饪风格)”可知,新博物馆的展览主要是关于中国食物和厨师的故事。故选A。

17.细节理解题。根据第三段第一句“The kitchen itself is kind of a comfort when you come to a new country.(当你来到一个新的国家,厨房本身就是一种安慰)”和第二句“That’s the one place where you set up as your home base, and you cook things that you remember from your past(那是你把它作为你的大本营的地方,你烹饪的东西都是你从过去的记忆中得来的)”可知,厨房在许多移民的生活中起着关键作用是因为它带来一种归属感。故选C。

18.细节理解题。根据最后一段倒第三句“She learned some of her techniques from her father, who made most of her family’ s meals when she was a child.(她从父亲那里学到了一些技巧,父亲在她小时候做了家里的大部分饭菜)”可知,她向她父亲学习了烹饪。故选C。

19.主旨大意题。根据第二段最后一句“That’s why the curators say if you want to taste the full range of Chinese cuisine in the U.S, you’ll need to go beyond restaurants and into home kitchens, which can play a central role in many immigrants’ lives.(这就是为什么馆长们说,如果你想在美国品尝全方位的中国菜,你需要超越餐馆,进入家庭厨房,而家庭厨房在许多移民的生活中起着核心作用。这就是为什么馆长们说,如果你想在美国品尝全方位的中国菜,你需要超越餐馆,进入家庭厨房,而家庭厨房在许多移民的生活中起着核心作用)”且文中介绍了家常菜在移民的生活中的核心作用和一位著名的家庭厨师可知,文章主要是讲家常菜给餐桌带来更多乐趣。故选B。 六、

答案:20.D 21.C 22.C 23.D 解析:

本文是说明文。文章主要介绍了一项关于听到最喜爱的音乐会让人“皮肤兴奋”并产生寒意的相关研究,解释了这背后的原因以及对音乐有不同反应可以反应人的性格特点。

优点英语

20.细节理解题。根据第二段中“It's such a thing that a group of scientists call “skin excitement”—a feeling of cold caused not by a drop in temperature or sudden scare, but by the sense of beauty. “Skin excitement” can come from a song, a painting, a moving movie scene, or even a beloved memory-pretty much anything that causes the giving out of pleasure-soaked dopamine in your brain.(一组科学家称这种现象为“皮肤兴奋”——不是因为温度下降或突然的恐惧而产生的寒冷感觉,而是因为美好。“皮肤兴奋”可以来自一首歌、一幅画、一个感人的电影场景,甚至是一段心爱的回忆——几乎任何能让你大脑中充满愉悦的多巴胺释放出来的东西)”可知,“皮肤兴奋”在本文中是指人体对美好事物的一种反应。故选D。

21.细节理解题。根据第三段中“In a new study published in the journal Social Cognitive and Affective Neuroscience, Harvard researchers performed brain scans on 10 students who said they reliably got cold when listening to music, and 10 students who didn't. They found that the cold-prone brains may really be excited by stronger emotions.(在一项发表在《社会认知与情感神经科学》杂志上的新研究中,哈佛大学的研究人员对10名学生进行了脑部扫描,这些学生说他们在听音乐时确实感到寒冷,而另外10名学生没有。他们发现,容易发冷的大脑可能真的会被更强烈的情绪激发)”可知,这项新研究的成果主要是发现了容易发冷的大脑和不发冷大脑的区别。故选C。

22.推理判断题。根据第四段“Cold-prone brains are generally more likely to show stronger emotional intelligence than no-cold brains. Cold-prone minds tend to have unusual active imagination, reflect more deeply on their emotions, and appreciate nature and the beauty of music and art to a stronger degree than no-cold brains. (容易发冷的大脑通常比不感冒的大脑更有可能表现出更强的情商。与不发冷的大脑相比,容易发冷的大脑往往具有异常活跃的想象力,对情感的反思更深刻,对自然、音乐和艺术的欣赏程度更强)”可推断,大脑容易发冷 的人情商较高,善解人意,且想象力丰富,对自然、音乐和艺术美的感觉是敏锐的。故选C。23.主旨大意题。根据第一段“When you hear the beginning of your favorite song from the radio, suddenly your neck is covered in goose bumps.(当你从收音机里听到你最喜欢的歌曲开始时,你的脖子突然起了鸡皮疙瘩)”结合文章主要介绍了一项关于听到最喜爱的音乐会让人“皮肤兴奋”并产生寒意的相关研究,解释了这背后的原因以及对音乐有不同反应可以反应人的性格特点。故D选项“最喜欢的音乐会让你起鸡皮疙瘩”最符合文章标题。故选D。 七、

优点英语

答案:24.A 25.D 26.A 27.B 解析:

这是一篇说明文。在最近发表的一篇论文中,利马太平洋大学的考古学家Ari Caramanica展示了过去的农民是如何做到利用厄尔尼诺现象来帮助农业生产的。文章介绍了这一研究开展的过程以及发现。

24.细节理解题。根据文章第一段第二句“This phenomenon, El Niño (厄尔尼诺), creates storms that cause devastating floods. (这种现象,厄尔尼诺,制造风暴造成毁灭性的洪水)”可知,B项It is usually caused by floods.(厄尔尼诺是由洪水造成的)错误;根据文章第一段最后一句“In 2017, for instance, El Niño shut down northern Peru’s sugar-cane business. (例如,2017年,厄尔尼诺关闭了秘鲁北部的甘蔗业务)”可知,C项It has lttle influence on business. (厄尔尼诺只对商业造成了一点影响)错误;根据文章第六段“These findings suggest that, rather than resisting El Niño, early farmers in Pampa de Mocan were ready to make use of it when it arrived. (这些发现表明,潘帕德莫坎的早期农民并没有抵抗厄尔尼诺现象,而是在它到来时准备利用它)”可知,D项It is always resisted as a disaster. (它总是作为一种灾难而被抵制)不准确,同时证明A. It can be used in farming. (厄尔尼诺可以用于农业)是正确的。故选A。

25.推理判断题。根据第三段“Dr Caramanica and her colleagues have been studying the Pampa de Mocan, a coastal desert plain in northern Peru. Pampa de Mocan is not ideal for farming. Its soil contains little organic matter and the annual rainfall in non-Niño years is usually less than two centimetres. Today’s farmers therefore depend on canals to carry water from local rivers to their fields. (卡拉 马尼卡博士和她的同事一直在研究秘鲁北部沿海沙漠平原潘帕德莫坎。潘帕德莫坎不是理想的农业用地。土壤有机质含量低,年降雨量在非厄尔尼诺年通常不到两厘米。因此,今天的农民依靠运河从当地的河流把水输送到他们的农田)”以及第四段“Around a quarter of the ancient agricultural infrastructure (基础设施) of this area seems to have been built only for managing Niño-generated floodwater. (这个地区建立了大约四分之一的古代农业基础设施似乎只为了管理Nino-generated洪水)”可知,农业设施使莫坎潘帕的农场生产更多产。故选D。

26.推理判断题。根据第四段的“Around a quarter of the ancient agricultural infrastructure (基础设施) of this area seems to have been built only for managing Niño-generated floodwater.(这个地区的大约四分之一的古代农业基础设施似乎只为了管理Nino-generated洪水建立的)”第五段“Evidence reveals that Pampa de Mocan produced lots of crops in some years. Dr

优点英语

Caramanica’s team also discovered two cisterns (蓄水池) in the area. These, possibly, were used to store floodwater.(证据表明,莫坎农场在几年内生产了很多作物。卡拉曼尼察博士的团队还在该地区发现了两个蓄水池。这些,可能是用来储存洪水的)”可以看出,潘帕德莫坎的早期农民并没有抵抗厄尔尼诺现象,而是在它到来时准备利用它。修建了诸如运河、蓄水池等农业设施,方法的确是有效地。因此推断作者对于古代处理厄尔尼诺的方法是支持的。A. Approving赞同的;B. Indifferent冷漠的; C. Critical批判的;D. Negative消极的。故选A。 27.主旨大意题。本文第三、四、五段介绍了古代农民是如何利用厄尔尼诺的,涉及到了与A. Surviving EI Nino经历厄尔尼诺厄尔尼诺共生存这一-方面, 并号召现代农民向他们学习。

幸存下来;B. Living with EI Nino与厄尔尼诺共同生存;C. Farming in Different Times不同时期的农业;D. Learning from History从历史中学习。因此推断B项为最佳答案。故选B。

因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容

Copyright © 2019- baijiahaobaidu.com 版权所有 湘ICP备2023023988号-9

违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com

本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务