(含答案)
一、单选题
1.This hat is too ________ /bɪɡ/. Do you have a small one? A.big
B.bag
C.boy
2.I _______ /həʊp/ you have a good trip. A.keep
B.home
C.hope
3.The ______ /praɪs/ of the tomatoes is quite high. A.rice
B.price
C.race
4.Music helps us _______ /rɪ'læks/ a lot when we feel tired . A.read
B.red
C.rest
5.I think there will be more ______ /pə'luʃən/ in big cities. A.population
B.policeman
C.preparation
6.—What’s your dream job, Lucy? —I want to be________doctor. A.an
B.a
C.the
7.—Do you like tennis?
—Yes, I do. It’s my favorite __________. A.food
B.fruit
C.color
8.—When is your father’s birthday? —________ birthday is on May 2nd. A.He
B.She
C.His
9.—_________ did the students in Grade Nine study so hard ? —To make their dreams come true. A.Why
B.Which
C.Who
10.What does Jack like ________ dinner? A.in
B.at
C.on
11.—_______ students are there in your class? —Thirty. And I get on well with all of them. A.How far
B.How often
C.How long
D.pig
D.help
D.peace
D.relax
D.pollution
D./
D.sport
D.Him
D.What
D.for
D.How many
12.I like dancing, ________ I don’t have enough time to practice it. A.if
B.but
C.and
D.so
13.—John, dinner is ready.
—I want to eat _________, Mum. I’m not feeling well. A.something
B.anything
C.nothing
D.everything
14.Which of the following is the best transportation for environmental protection in Jinan?
A. B. C. D.
15.—Summer vacation is coming. What’s your plan? —I _______ my grandparents in the countryside. A.visit
B.visited
C.will visit
D.was visiting
16.If you are late for a movie, please walk in _________. A.loudly
B.clearly
C.quietly
D.cheaply
17.—Can I come this evening or tomorrow morning? —__________is ok. I'm busy today and tomorrow. A.None
B.All
C.Both
D.Neither
18.—Let’s volunteer our free time to help the people in trouble, shall we? —OK, your idea ___________ great. A.tastes
B.feels
C.looks
D.sounds
19.—How is Britain now?
—I hear that the manager _________ him a good job, but he refused it. A.showed
B.offered
C.passed
D.paid
20.—Mum, I’m sad because I failed my exam again. —Don’t give up. ________ hard and you’ll succeed in the end. A.Studying
B.To study
C.Studies
D.Study
21.—Do you know that our class won first prize in yesterday’s singing competition? — Really? _______good news! A.What
B.What a
C.How
D.How a
22.The three problems are too hard for me to ________. Could you please give me a hand? A.look out
B.hand out
C.work out
D.take out
23.—I’m sorry. I broke your tea cup.
—________. I have another one at home. A.It’s too bad
B.My pleasure
C.It doesn’t matter
D.You’d better not
24.— How long has Mr. Brown________? —Since two years ago. A.came to Jinan C.started this job
B.left Jinan
D.stayed in this school
25.—The policeman asked the little girl _______ and sent her home. —What a good man! A.why she was crying C.why she is crying
二、完型填空
I used to have little passion(激情)in my life. But what happened the other day changed my mind. It was then that I learned how 26 it is to have a passion in life.
That day I went home in Mom’s car. When Mom 27 at a red light, someone on the side of the road caught my 28 . It was a man dressed in rags(破旧衣服). He was homeless. That didn’t interest me, because I had seen 29 like him before. Those people usually looked unhappy and hopeless.
But this man was 30 in some way. He was not sitting down with a 31 expression. Instead, he had a 32 in his hand and was dancing happily to the music. The radio seemed to be the most precious(珍贵的) thing he had.
“Mom, why does that man have a radio 33 he’s homeless?” I asked. “Why hasn’t he used the 34 for food or clothes? He has 35 something that he doesn’t need.”
“Well, Sarah, sometimes food and clothes aren't the most important.”
That man must care so much about 36 that he bought a radio instead of food or clothes. I soon realized that 37 is the key to life.
Since then I am always thinking of 38 is truly important in life. A home, a meal, clothes—these things are not 39 part of the life. What we often forget is that we all need a joy, a light in a 40 day. We all need a passion which gives a person the happiness they need to keep going. 26.A.strange 27.A.stopped
B.important B.walked
C.dangerous C.stood
D.difficult D.sat
B.why was she crying D.why is she crying
28.A.brain 29.A.none 30.A.common 31.A.sad 32.A.hat 33.A.though 34.A.home
B.eye B.few B.different B.nervous B.phone B.because B.car
C.head C.all C.polite C.mad C.scarf C.until C.radio C.paid for C.news C.happiness C.where C.also C.dark
D.nose D.many D.rude D.happy D.radio D.unless D.money D.looked for D.languages D.friendship D.when D.never D.relaxing
35.A.prepared for B.waited for 36.A.stories 37.A.knowledge 38.A.who 39.A.only 40.A.warm
三、补全对话单选
A: I really enjoyed Mrs. Wang's class this year. B: _______ Her class is interesting. A: And she is kind to all of us. _______
B.music B.health B.what B.all B.hot
B: Yes, I think she is a good teacher although she is strict with us . A: I agree. Well, we are leaving school next month. Shall we get her a gift? B: Sure! Mmm. _______ A: No, too cheap.
B: Can we get her a watch? I think she may need it. A: No, _______
B: I think we can get her a scarf. A scarf may be a good gift for her. A: No, a scarf is too personal.
B: Well, how about a photo album with our photos?
A: A photo album with our photo? Yes, this gift is very special. _______ 41. A.Me, too C.I don’t think so. 42.
B.I don’t like her D.She is a teacher, too.
A.No, I can’t C.Sure 43.
A.How about a card? C.Is a card cheap? 44.
A.a watch isn’t special
C.the watch doesn’t belong to her 45.
A.We can’t find it. C.I’m sure she’ll like it.
四、阅读单选
B.Do you think so? D.It’s interesting.
B.Is it a card? D.Can she buy a card?
B.a watch is nice D.it isn’t a watch
B.She doesn’t like it. D.OK, I’ll try that.
At school many things happen to us. We may feel excited when we have success in a school play. We may feel sorry if we lose an important game. We want to keep the memory for the rest of our lives.
How to keep the memory? Our English teacher, Miss Wang, has taught us a good way of remember things to make our own yearbook. What is a yearbook? A yearbook is a kind of book which is used to keep the memory of exciting moments. It's usually made at the end of the year.
Last December, we began to make our yearbook. First, we chose the persons who had done something special, then some students interviewed them. Some wrote down their stories, others took photos of them. Finally, our teacher helped us to put the things together. Everyone in our class had something to do. We had our first yearbook.
All of us put a lot of love into making the yearbook. It is so wonderful that not only the students but also our parents and teachers will remember the special time for ever. 46.We may feel ________ if we lose an important game. A.sorry
B.happy
C.excited
D.interested
47.Who has taught us a good way of remembering things to make our own yearbook? A.Miss Yang.
B.Miss Huang.
C.Mr. Wang.
D.Miss Wang.
48.A yearbook is made to ________. A.take notes
B.keep the memory
C.do our homework
49.A yearbook is usually made ________. A.at the beginning of the year C.after the first exam in a term
D.remember English words
B.at the middle of the term D.at the end of the year
50.Finally, ________ helped us to put the things together. A.our parents
B.our brothers
C.our teacher
D.our friends
What is Britpop? That’s a good question. The music is certainly very catchy. You can often recognize a Britpop song as soon as you hear it. Some of the biggest Britpop bands include Oasis, Blur, Suede and Pulp. However, bands like Oasis that are considered Britpop have more of a rock style (风格).
So how do we recognize the difference between Britpop and regular rock or pop? Well, Britpop mixes a number of different pop and rock styles with interesting lyrics and attitude. But it’s not just about the music. Britpop is also about fashion, art and politics (政治). If you watch their music videos, you’ll see how fashionable Britpop singers are. Some of them hire famous artists to help them make more creative videos. English artist Damien Hurst, for example, produced some of Blur’s music videos.
As for politics, former UK Prime Minister Tony Blair has talked about how much he enjoys Britpop. Perhaps he was just trying to sound cool to win more votes (投票) from young people.
Britpop came and went in the 1990s. Britpop bands had some big hits at the time. Pulp’s most famous song is Common People. Blur’s Country House is about a wealthy man who lives a boring life in a big house in the countryside. Blur and Oasis were probably the most popular bands.
However, just like many fashion and art trends (潮流), Britpop didn’t stick around for long. By the end of the 1990s, Britpop was no longer fashionable. Fewer songs were produced and most Britpop bands broke up.
51.According to the story, what is Britpop? A.The name of a British band. C.A kind of music video.
B.A type of music.
D.The name of a British singer.
52.Which of the following is true about Britpop? A.It is a mixture of different pop and rock styles. B.It is about songs without lyrics. C.It is only about art and politics. D.It copied works of famous artists.
53.What does the underlined phrase “big hits” in Paragraph 5 refer to in the passage? A.Creative English artists. B.Supporters and fans. C.Fashionable Britpop singers. D.Popular Britpop songs and bands. 54.What can we learn from this passage?
A.Damien Hurst was one of the best Britpop singers. B.Tony Blair got more votes for listening to Britpop. C.Britpop was a big trend in the 1990s. D.Britpop is getting popular again.
55.In which column of a magazine can you read the text? A.Science.
B.Sports.
C.Fashion.
D.Business.
There’s much to see under the sea, but you need to remember that light behaves differently in water than in air. The objects appear closer to you than they exactly are. You might find yourself reaching out to touch something and completely missing it.
Objects under water will appear larger than they would on the surface, too. Be careful not to tell any stories about the big fish that got away. The fish might not be so big after all! It’s just because sometimes things can seem to be as much as about 33 percent bigger in water!
What’s more, in deeper water, colors just don’t seem as bright. In fact, it looks as if some colors are missing. Remember the color of an object results from the wavelengths(波长) of light that are reflected from its surface. And light is taken in as it moves down through the water.
Swimmers wear wet suits to keep warm underwater. Let’s take a bright red, yellow, and blue wet suit as an example. These colors are hard to miss on the surface of water. Watch carefully the changes in color as you descend in water. The red part now looks almost black because the red light wavelengths, the longest among these three colors, are missing. As you go down deeper, the same thing will happen to the yellow part and in the end to the blue part. Even at a place of about 6 to 9 meters underwater, you will look terrible, like a ghost(鬼怪)! And you have to wait for your return to the surface to enjoy the bright colors again.
Do you have a better understanding of the behavior of the light underwater? We need to be careful about the objects around us and explore(探索) their mysteries by ourselves. 56.You miss the object underwater when you want to touch it because___________. A.your eyesight is quite poor B.your are not quick enough C.it is not as close as it seems D.it disappears very quickly
57.The example of the wet suit is used to explain the change of __of an object underwater in paragraph 4. A.the size
B.the color
C.the position
D.the weight
58.The underlined word “descend” probably means _________ in paragraph 4? A.move up
C.stop breathing for a while
B.move on water D.go down
59.Which of the following is true according to the passage? A.A four-meter-long fish looks three meters long underwater. B.Much water will be taken in by the swimmer deep in the water. C.The wavelengths of red light are longer than those of the blue light. D.You will see a ghost if you go as deep as 6 to 9 meters into the sea. 60.Which of the following would be the best title of the passage? A.The Standard of Color Underwater B.The Direction of Light Underwater
C.The Beauty of Color Underwater D.The Behavior of Light Underwater
五、用单词的正确形式完成短文
阅读短文,从方框中选择适当的单词填空 (每词限用一次)。 pen hope happy with birthday A man started to write a book when he was young. Many years later, however, he still didn’t finish it. On his eightieth 61., his son asked him when he was going to finish it. He answered, “All my life. It has been my 62. to finish writing my book, but if I really do so, I will live63.no dream.”
When the old man died, his son found a . still in his hand. In front of him were some pieces of writing, which were not finished. There was a 65. smile on his face.
阅读短文,从方框中选择适当的动词,并用其适当形式填空。有的需要加助动词或不定式符号(每词限用一次)。
keep consider fight make lie The film, Never Say Die, came to theaters on Sept. 30. Since then, it 66.over 2 billion yuan. The film is about Ai Disheng, a boxer(拳击手), and Ma Xiao, a reporter, who exchanged bodies by accident. Ma Xiao had to be strong and learn how67. while Ai Disheng had to run after the news. The two started an unknown and funny journey.
What makes the film so popular? The answer may 68. behind Mahua Fun Age, one of the country’s most popular comedy groups. Mahua is good at making fun of daily lives. Most of the fans said they69. laughing happily while watching this film.
Many fans also said the boxing matches in the film were encouraging. Although Ma Xiao broke her arm and was badly hurt, her usual experience 70. as an inspiration to others.
六、改写句子
71.People will use robots more and more in the future life. (改为一般疑问句) ____________ people ____________ robots more and more in the future life? 72.“What do you think of Alipay?” Taylor asked me. (改写句子,句意不变) Taylor asked me ____________ I ____________ of Alipay.
73.The communication with his parents influenced him a lot. (改写句子,句意不变) He ____________ ____________ a lot by the communication with his parents.
七、划线部分提问
74.We have been friends since we were eight years old.(对画线部分提问) ____________ ____________ have you been friends?
八、同义句转化
75.Many students like reading books better than playing computer games. (改为同义句) Many students ____________ reading books ____________ playing computer games.
九、完成句子
76.少开车对环境有好处。
To drive less is __________ __________ the environment. 77.保护濒临灭绝的动物迫在眉睫。
We can’t wait to protect the animals that are ____________ ____________. 78.在济南,宽厚里是一个人们休闲逛街的好去处。
Kuanhouli is a good place for people to ____________ ____________ and have fun in Jinan. 79.克服困难之后的兴奋与自豪难以形容。
It’s hard to ____________ the excitement and ____________ after overcoming the difficulties.
80.这些青少年们不但充满创造力,而且他们也非常重视团队合作。
Not only are the teenagers full of ____________, but they also ____________ teamwork very much.
十、补全短文7选5
Have you ever had a wonderful idea and thought it would make a great invention, but didn't know what to do next? 81. They will help you make your dreams come true and become a famous inventor.
The first thing that you should do is to do some research on the Internet to see if anyone else has invented it. If not, you should search through the US Patent(专利)information to see if a patent was ever created for your type of invention . 82.
The easiest thing to do is working with a company that can help you to make your dreams a reality. It can help you present your ideas and get your product to the right companies. One company that is very reputable(声誉好的) “Lambert and Lambert in
Minnesota”. 83. If they think your product is marketable(有销路的), they will help you to get it to the right company.
Call the company and make an appointment. You will want to bring in a model of your invention and a complete description of your ideas. 84. Then when you meet with them, you can present it and they will tell you how marketable it is. If they decide to help you, they will work to present it to different companies and help you to go to the next step.
Once your invention has been sold to a large company, get ready to get the benefits of becoming the next great inventor.
85. But the benefits are worth the wait. A.It may take a year or two. B.You will be the next inventor.
C.Write down exactly about your invention. D.If there is no patent, go to the next step. E.You will find something new on the Internet. F.Here are some steps that you can take. G.They offer free advice for good ideas.
十一、看图作文 86.书面表达
今天早上你目睹了一起事件(下图),你想以\"Mother Stops Him\"为题写一篇短文,向你校英语报社投稿。短文内容如下: 1. 描述事件。 2. 发表你的想法。
要求:
1.可以适当增加细节,以使行文连贯。
2.不得出现真实的人名、校名、地名等相关信息。 3. 100个词汇左右。
参考词汇:lift…up扶起, knock…down撞倒,trust信任 Mother Stops Him
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________
参
1.A 2.C 3.B 4.D 5.D 6.B 7.D 8.C 9.A 10.D 11.D 12.B 13.C 14.D 15.C 16.C 17.D 18.D 19.B 20.D 21.A 22.C 23.C 24.D 25.A 26.B
句意:就在那时,我明白了在生活中拥有激情是多么重要。
strange奇怪的;important重要的;dangerous危险的;difficult困难的。由文章结尾“We all need a passion which gives a person the happiness they need to keep going.”可知,激情能给人带来继续前进的快乐;故作者意识到拥有激情是很重要的。故选B。 27.A
句意:当妈妈在红灯前停下时,路边有人引起了我的注意。
stopped停下;walked走;stood站立;sat坐。由“a red light”可知,红灯亮时应该停车。故选A。 28.B
句意:当妈妈在红灯前停下时,路边有人引起了我的注意。
brain大脑;eye眼睛;head头;nose鼻子。由下文“It was a man dressed in rags.”可知,此处指我注意到一个人;catch one’s eye“引起某人的注意”。故选B。 29.D
句意:我对此不感兴趣,因为我以前见过很多像他这样的人。
none没有;few很少;all全部;many许多。由上文“That didn’t interest me”可知,因为我看见过很多这样的人,所以他并不使我感兴趣。故选D。 30.B
句意:但这个人在某些方面是不同的。
common普通的;different不同的;polite有礼貌的;rude粗鲁的。由“Those people usually looked unhappy and hopeless. But…”可知,我之前见过很多这样的人,大多看起来是不开心的、绝望的;but表转折,故这个人看起来与其他人有所不同。故选B。 31.A
句意:他并没有带着悲伤的表情坐下来。
sad悲伤的;nervous紧张的;mad疯狂的;happy开心的。由上文“Those people usually looked unhappy and hopeless. But this man was different in some way.”可知,我之前见过得这样的多是不开心的、绝望的,但这个人有所不同;故可知他并没有像其他人一样看起来是悲伤的。故选A。 32.D
句意:相反,他手里拿着一台收音机,正随着音乐欢快地跳舞。
hat帽子;phone手机;scarf围巾;radio收音机。由下文“The radio seemed to be the most precious thing he had.”可知,这个人手里有一台收音机。故选D。 33.A
句意:妈妈,那个人虽然无家可归,为什么还有收音机?
though虽然,尽管;because因为;until直到;unless除非。由“why does that man have a radio…he’s homeless?”可知,此处指他虽然无家可归,但却拥有一台收音机;故用though表让步关系。故选A。 34.D
句意:为什么他不把钱用来买吃的和穿的呢?
home家;car汽车;radio收音机;money钱。由“Why hasn’t he used the…for food or clothes?”可知,此处指我询问妈妈为什么那人用钱买收音机,却不买衣服和食物。故选D。 35.C
句意:他买了一些他并不需要的东西。
prepared for准备;waited for等待;paid for支付;looked for寻找。由“He has…something that he doesn’t need.”可知,此处指那人为自己不需要的东西支付了钱。故选C。 36.B
句意:那个人一定很喜欢音乐,以至于他买了一台收音机,而没有买吃的或穿的。 stories故事;music音乐;news新闻;languages语言。由上文“he had a radio in his hand and was dancing happily to the music”可知,那人因为喜欢音乐,所以才买了收音机。故选B。 37.C
句意:我很快意识到幸福是生活的关键。
knowledge知识;health健康;happiness幸福;friendship友谊。无家可归的人因为喜欢音乐,所以把钱用来买收音机而不买食物和衣服;当他拥有音乐时,也就拥有了幸福,忘记了饥饿和寒冷;故我意识到幸福是生活的关键。故选C。
38.B
句意:从那以后,我一直在思考生活中什么才是真正重要的。
who谁;what什么;where哪里;when什么时候。由“I am always thinking of…is truly in life.”可知,此处指我思考生活中真正重要的是什么;故用what引导宾语从句。故选B。 39.B
句意:一个家,一顿饭,衣服——这些东西并不是生活的全部。
only仅仅;all全部的;also也;never从不。由“these things are not…part of the life”可知,此处指这些东西不是生活的全部。故选B。 40.C
句意:我们经常忘记的是,我们都需要欢乐,黑暗中的一束光。
warm温暖的;hot热的;dark黑暗的;relaxing放松的。由“a light in a…day”可知,我们在黑暗中才需要光明。故选C。 41.A
A表示自己非常喜欢王老师的课;根据上文“I really enjoyed Mrs. Wang's class this year.”可知,
结合下文“Her class is interesting.”可知,B认为王老师的课很有趣;故可知B也喜欢王老师的课。故选A。 42.B
根据上文“And she is kind to all of us.”可知,A表示王老师对学生很好;结合答语“Yes, I think she is a good teacher…”可知,“你也这样认为吗?”此处为A询问B的看法,应为疑问句句式;符合语境。故选B。 43.A
A表示要送王老师一个礼物;根据上文“Shall we get her a gift?”可知,结合答语“No, too cheap”可知,此处指B提出一个建议,询问A的看法;故“卡片怎么样?”符合语境。故选A。 44.A
根据上文“Can we get her a watch?”可知,B提议送老师一块手表;结合答语“No”可知,A认为送手表不好;故“手表没什么特别的”符合语境。故选A。 45.C
根据上文“how about a photo album with our photos?…Yes, this gift is very special.”可知,B提议送一本相簿;A表示这个礼物很特别,老师肯定会喜欢。故选C。 46.A
细节理解题。根据第一段“We may feel sorry if we lose an important game.”可知,如果我们输了一场重要的比赛,我们可能会感到遗憾。故选A。 47.D
细节理解题。根据第二段“Our English teacher, Miss Wang, has taught us a good way of remember things to make our own yearbook.”可知,英语老师王小姐教学生制作年鉴来记忆事情。故选D。 48.B
细节理解题。根据第二段“A yearbook is a kind of book which is used to keep the memory of exciting moments.”可知,年鉴主要用来保存记忆。故选B。 49.D
细节理解题。根据第二段“It's usually made at the end of the year.”可知,年鉴一般在年末开始制作。故选D。 50.C
细节理解题。根据第三段“Finally, our teacher helped us to put the things together.”可知,我们的老师帮助我们把东西放在一起。故选C。
51.B细节理解。根据文中Some of the biggest Britpop bands include Oasis, Blur, Suede and Pulp. However, bands like Oasis that are considered Britpop have more of a rock style (风格).可知,Britpop是一种音乐形式。故选B。
52.A细节理解。根据文中Britpop mixes a number of different pop and rock styles with interesting lyrics and attitude.可知,选项A是正确的。它混合了不同的流行和摇滚风格。故选A。
53.D词句猜测。根据上文Britpop came and went in the 1990s. Britpop bands had可知下文中big hits的意思是“流行的英国流行歌曲和乐队。”。故选D。
54.C推理判断。根据文中Britpop came and went in the 1990s. Britpop bands had some big hits at the time. Pulp’s most famous song is Common People. Blur’s Country House is about a wealthy man who lives a boring life in a big house in the countryside. Blur and Oasis were probably the most popular bands.可知,英国流行音乐是20世纪90年代的一大潮流。故选C。
55.C推理判断题。通读整篇短文可知,主要讲述了英国的流行音乐,这篇文中可以在时尚杂志中看到。故选C。 56.C
57.B 58.D 59.C 60.D 61.birthday 62.hope 63.with .pen 65.happy 66.has made 67.to fight 68.lie 69.kept
70.was considered 71.Will use 72.what thought 73.was influenced 74.How long 75.prefer to 76.good for 77.in danger 78.hang out 79.describe pride 80.creativity value 81.F 82.D 83.G 84.C 85.A
86.This morning, my mother took me to school. On the way, I saw a car knock an old man down
and the car ran away. The old woman fell to the ground and could not move. I saw this situation and immediately went over to help the old man lift up, but my mother stopped me saying, \"Don't lift him up, or he 'll say you hit him.\" But I think helping others is what we should do. That old woman will certainly appreciate me, so I trust that as long as everyone gives a little love, the world will become a better place.
因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容
Copyright © 2019- baijiahaobaidu.com 版权所有 湘ICP备2023023988号-9
违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com
本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务