您好,欢迎来到百家汽车网。
搜索
您的当前位置:首页2006年GCT考试英语真题及答案

2006年GCT考试英语真题及答案

来源:百家汽车网
2006年GCT考试全国统考试题

第四部分外语运用能力测试题(英语)

(50题,每题2分,满分100分,考试时间45分钟)

Part One: Vocabulary and Structure

Directions:

There are ten incomplete sentences in this part. For each sentence there are four choices marked A, B, C and D. Choose the one that best completes the sentence. Mark your answer on the ANSWER SHEET with a single line through the center.

1.Every plant, animal, and human being needs water to ____ alive. A. stay B. make C. run D. glow

2. It ____ commonplace to think of sport as a “leisure industry” now. A. became B. will become C. is becoming D. had become 3. Changes in climate ____ slowly through the years. A. make progress B. take place C. keep pace D. set sail

4. Scientists can predict regions ____ new species are most likely to be found. A. where B. when C. why D. how

5. You should use _____and natural language when you write a personal letter. A. formal B. political C. magic D. plain

6. Radios today seldom need _____ or the attention of a technician. A. to repair B. repaired C. repairing D. to have repaired 7. It is a great pity for ____ to be any quarrel in the school board meeting. A. where B. here C. there D. why

8. Magicians ___ use techniques from science and the arts to deceive the mind and eye. A. generously B. genetically C. cleverly D. subsequently

9. To get the best view of SydneyHarbour, take a Sydney Seaplane flight ____ the Harbour and BondiBeach.

A. above B. under C. over D. across

10. Chocolate manufacturers blend many types of beans to yield ____ and color desired in the final product.

A. the shape B. the flavor C. the function D. the brand

Part Two Reading Comprehension Directions:

In this part there are three passages and one announcement, each followed by five questions or unfinished statements. For each of them, there are four choices marked A, B, C, and D. Choose the best one and mark your answer on the ANSWER SHEET with a single line through the center. Questions 11-15 are based on the following passage:

Jessica Bucknam shouts “tiao!” (tee-ow) and her fourth-grade students jump.

“Dun!” (doo-wen) she commands, and they crouch (蹲). They giggle (吃吃地笑) as the commands keep coming in Mandarin Chinese.

Half of the 340 students at the K-5 school are enrolled in the program. They can continue studying Chinese in middle and high schools. The goal: to speak like natives.

About 24,000 American students are currently learning Chinese. Most are in high schoos. But the number of younger students is growing in response to China’s emergence as a global superpower.

“China has become a strong partner of the United States,” says Mary Patterson, Woodstock’s principa. “Children who learn Chinese at a young age will have more oppoutunities for jobs in the future.”

Isabel Weiss, 9, isn’t thinking about the future. She thinks learning Chinese is fun. “when you her

people speaking in Chinese, you know what they’re saying,” she says. “And they don’t know that you know.”

11. What do the fourth-grade students seem to be doing in the first paragraph? A. They are learning how to jump. B.They are learning how to crouch. C. They are learning how to giggle. D. They are learning Chinese.

12. The purpose of the program for Jessica’s students is to ____. A. enable them to learn how to command B. get them enrolled in the language program C. help them to speak how to command

D. continue enrolling more students to learn Chinese

13. In response to the fact that ____, more American students are learning Chinese. A. the United States is the only superpower in the world B. international trading is becoming globalized C. partnership is encouraging business and trade D. China is emerging as a new superpower in the world

14. Why do more and more young students personally choose to learn Chinese in the United States?

A. They will have more job opport unities in the future.

B. They are more interested in the international trade. C. They will visit China for further education. D. They are curious about the corporate partnership.

15. Isabel Weiss has also chosen to learn Chinese because ____. A. she wants a brighter future B. she finds it fun to learn the language

C. she likes to do business in China D. she watches people speak the language

Questions 16-20 are based on the following passage:

The National Aeronautics and Space Administration (NASA) has announced plans to return people to the moon by 2018. “And this time,” according to a NASA press release, “we’re going to stay.”

NASA wants to make a new spaceship for the missions using parts from the Apollo program, which first took people to the moon in 1969, and the space shuttle. NASA says the new Crew Exploration Vehicle (CEV) will be “affordable, reliable, and sage.”

The CEV will be able to hold four astronauts. The plan is to have the CEV dock (对接) in space with the lunar lander---the vehicle astronauts will use to land on the moon---which will be launched separately into space. The CEV will then travel to the moon and all four astronauts will walk on the moon.

The first moon missions are expected to last up to seven days. Exploration and construction of a moon base will be the astronauts’ top priorities (最优先考虑的事). NASA hopes to have a minimum of two moon missions a year stating in 2018. This will allow for quick moon base construction, constant scientific study, and training for future missions to Mars.

16. What is new in NASA’s plan to return to the moon by 2018? A. People will land and remain on the moon. B. Equipment will be carried and installed there.

C. More CEVs will be made regularly. D. A special device will be used in landing.

17. How will NASA make its new spaceship? A. It will base its design on that of the Apollo program.

B. It will use parts only from the Apollo program.

C. It will make use of the Apollo program and the space shuttle. D. It will develop new designs and make new components.

18. How will CEV and the moon lander be launched? A. They will be launched separately. B. CEV will dock with the moon lander. C. They will be launched together.

D. The moon lander will hold four astronauts.

19. What will be the astronauts’ top priorities? A. Entering the orbit and landing on the moon. B. Landing and walking on the moon surface.

C. Exploration and researches into the moon composition. D. Exploration and construction of a moon base.

20. The reason why NASA hopes to carry out at least two moon missions a year stating in 2018 is to ____.

A. ensure the moon traveling and the moon base construction B. speed up the moon base construction and other activities C. guarantee the quality of the researchers’ scientific study D. set up new training laboratories for future missions to Mars

Questions 21-25 are based on the following passage:

At the end of the U.S. Civil War, about 4 million slaves were freed. Now, people around the world

can hear some of the former slaves’ stories for the first time ever, as told in their own voices.

“That was in slavery time,” says Charlie Smith in one interview. “They sold the colored people. And they were bringing them from Africa. They brought me from Africa. I was a child.”

The Library of Congress released the collection of recordings, Voices from the Days of Slavery, in January. The recordings were made between 1932 and 1975. Speaking at least 60 years after their emancipation (), the strorytellers discuss their experiences as slaves. They also tell about their lives as free men and women.

Isom Moseley was just a by at the time of emancipation, but he recalls that things were slow to change. “It was a year before the folks knowed they was free,” he says.

Michael Taft, the head of the library’s archive of folk culture, says the recordings reveal something that written stories cannot. “The power of hearing someone speak is so much greater than reading something from the page,” Taft says. “It’s how something is said---the dialect, the low pitches, the pauses---that helps tell the story.”

21. What is new about the slaves’ stories? A. They are told in the slaves’ own voices. B. People travel around the world to hear them. C. Colored people were sold. D. They happened in the slavery time.

22. What is the title of the collection of recordings? A. The End of the U.S. Civil War. B. The Library of Congress C. Voices from the Days of Slavery.

D. The Recordings of Written Stories.

23. How many years did it take to complete the collection of recordings? A. 26 years. B. 33 years C. 44 yearsD. 57 years.

24. What do the storytellers tell us about?

A. How they were brought to the United States from Africa. B. The release of the collection of recordings. C. What happened 60 years after their emancipation.

D. Their experiences as slaves and their lives as free men and women.

25. The recordings differ from written stories in that ____. A. the tellers and the government are contributing together B. the dialect, the low pitches, and the pauses are more revealing C. the hearing and reading both help tell the stories D. the power of watching someone write is more engaging.

Questions 26-30 are based on the following announcement: THE SOCIETY FOR BIOMATERIALS Takes Pleasure in Announcing its

STUDENT AWARD FOR

OUTSTANDING RESEARCH

Which will be awarded to student researchers

Who have shown outstanding achievement in biomaterial research

Applications may be made in one of the following categories:

1. Hospital intern (实习医生), resident or clinical fellow

2. Undergraduate, Master or Health Science degree candidate

3. Ph.D.degree candidate or equivalent

Recipient will present their paper at the Society for Biomaterials meeting in Clemson, South Carolina, and be the guest of the Society during its meeting, April 28 to May 1, 2007.

Each recipient will receive:

1. Travel and living expenses up to $300

2. Certificate of Award

3. Registration for the Scientific Session

4. Tickets to all official functions

5. Publication of abstract in the Transactions of the Society for Biomaterials

6. Publication of paper in Journal of Biomedical Materials Research

Recipient will be selected on the basis of submitted papers which must be received along with completed application forms no later than November 30, 2006. application, write to

Student Awards

Society for Biomaterials

c/o Robert A. James, Doctor of Dental Science

Loma Linda UniversitySD

Loma Linda, California92354

26. In order to be chosen, applicants must send in ____ before Nov. 30, 2006.

A. their papers and application forms B. their papers and degree certificates C. their application forms and diplomas D. their applications and registrations

27. The number 92354 is the ____ of Loma Linda UniversitySD. A. fax code B. phone number C. zip code D. street number

28. The qualifications for the application for the award include all of the following EXCEPT ____. A. hospital interns, resident or clinical fellows

B. undergraduates, masters or Health Science degree candidates C. doctorial degree candidates or equivalents D. Ph. D supervisors or former student award winners

29. Journal of Biomaterials Research will publish ____. A. the abstract of the paper of the applicant chosen B. the presented paper of the applicant chosen C. the abstract and paper of the applicant selected D. the application form and paper of the applicant

30. It can be inferred that the criterion/criteria for the selection of qualified candidates is/are ____. A. the qualification of the applicants B. the quality of the applicants’ papers C. the number of the papers presented D. the abstract of the papers submitted

Part Three Cloze Directions:

There are ten blanks in the following passage. For each numbered blank, there are four choices marked A, B, C and D. Choose the best one and mark your answer on the ANSWER SHEET with a single line through the center.

The hobby of collecting autographs (亲笔签名)is called philography, from a Greek word meaning love of writing. People 31 many kinds of autographs. Some collect signatures or other handwritten materials of authors, composers, movie stars, or sports heroes. Others focus on certain 32 such as the signing of the Declaration of Independence, a presidential election, or the space program. 33 collectors try to acquire a complete set of autographs of Novel Prize winners or Academy Award winners.

Collectors may request autographs 34 celebrities either in person or by letter. Most beginning autograph collectors do not have the knowledge to determine 35 an autograph is genuine (真实的). They may mistake other kinds of signatures for 36 handwritten signatures. For example, some people have secretaries who sigh their mail. Some individuals send out mass-produced letters or signed photographs to collectors who 37 their autographs. Many famous people sue a mechanical device called an Autopen to sign autographs. The 38 can sign 3,000 signatures in eight hours. The only way to recognize an Autopen autograph is to compare two of them. All Autopen autographs are 39 , but no two handwritten autographs are 40 alike.

31. A. neglect B. arrange C. read D. collect 32. A. stories B. events C. actions D.plans 33. A. Some B. AnyC. No D. Several 34. A, from B. in C. for D. to 35. A. what B. how C. whether D. where 36. A. false B. indirect C. open D. genuine 37. A. copy B. request C. write D. mail 38. A. actor B. machine C. collector D. secretary 39. A. genuine B. false C. different D. identical 40. A. fluently B. initially C. exactly D. conveniently

Part Four Dialogue Completion

Directions:

In this part, there are ten short incomplete dialogues between two speakers, each follwed by four choices marked A, B, C, and D. Choose the one that most appropriately suits the conversational context and best completes the dialogue. Mark your answer on the ANSWER SHEET with a single line through the center.

41. Steve: Hi, my name is Steve. It’s nice to meet you. Jack: I’m Jack.____

A .My name is Jack, you know. B.How are you, Steve?

C.It’s pleasure to meet you, Steve. D.You’re busy, aren’t you?

42. Jill: Hi, Jane, this is Jill. Do you have time to talk? Jane: Hi, Jill, ____. I was just watching TV. A.so what B.no doubt C.some time D.sure

43. Salesman: Good morning, sir. May I help you? Customer: That’s OK. ____.

Salesman: Fine. Please take your time. A.I’m just looking around B.I’m just playing around C.I’m just sneaking around D.I’m just hanging around

44. Customer: Could you hold the door open for a moment, please? Salesman: Certainly. ____. A.lease take your time B.I’m sorry I can’t C.No worry, please

D.Never mind it

45. Harry: I didn’t know you play billiards. Are you having fun? John: I’m having a great time. ____ What are you doing? A.Great! B.How about you? C.I miss it so much. D.Do you know billiards?

46. Bob: Why didn’t you come to my party last night?

Bill: I’m sorry, ____. I had to visit my grandmother at the hospital. A.I did it

B I still remember it C.I couldn’t make it D.I will come

47. Cashier: How can I help you, Miss? Nancy: ____

Cashier: Sure. How do you want it? A. Why didn’t you say it then? B. No, I don’t need your help. C. Could you break a 20 for me? D. o, I can manage it.

48. Friend A: This meal is on me. ____.

Friend B: Thanks, but isn’t it my turn to treat you?

A. It’s none of your business B. I’ll treat you C. I invite you D. My pleasure

49. Stewardess: Please put your seat up. We’ll be serving dinner shortly.

Passenger: I’d like to, but there seems to be something wrong with it. ____ A.Can you help with it? B.Can you stay a few minutes? C.It’s your duty to fix it. D.Hold on, please.

50. Student A: Thanks a lot. I really enjoyed your company. Student B: Don’t mention it. ____. A Sorry to keep you out B.Many happy returns of the day C.Same here D.You’re too polite

2006年GCT考试全国统考试题参

Part Ⅰ Vocabulary and Structure

1-5 ACBAD 6-10 CCCCB

Part TwoReading Comprehension

11-15 DCDAB 16-20 ACADD 21-25 ACCDB 26-30 ACDBB

PartThree Cloze

31-35 DBAAC 36-40 DBBDC

Part Four Dialogue Completion

41-45CDAAB 46-50 CCDAC 试题解析

Part Ⅰ Vocabulary and Structure

1. 选A。stay在此起系动词的作用,后面可以跟形容词alive。Stay alive 意思为“活下来

/生存下去”。其他选择项用副词修饰。 2.

选C。本题考查时态知识,应该特别重视语境中的时间词now。由此可以判断出本句的时态是现在进行时态。其他时态的选择项都不符合本句话的时间概念。 3.

选B。本题的考点属于名词与动词的搭配问题。名词changes只能与动词take place搭配,意思为“发生变化”。其他选择项的动词都不符合changes的要求。 4.

选A。本题考点为定于从句引导词。当名词为“地点”时用where引导;“时间”用when引导;“原因”用why引导;“方式”用how引导。本句话的region(地域)属于地点,所以应该用A. where作为其定语从句引导词。 5.

选D。本题的关键在于要理解全句话的意思,即“写私人信件时应该使用简单自然的语言。”同时要注意连词and前后的两个词应该为并列相对关系。只有选项D的plain

和原文中的natural为并列相对关系。 6.

选C。 need doing something为固定搭配,有被动语态to be done的意思。其他的选择项都不符合语法规则。 7.

选C。 there to be 属于固定搭配词组,意思为“有,存在”。B选项的here to be在英语表达中不存在;A和D项选择都是定语从句的引导词。前面都需要一个名词或代词才成立。 8.

选C。本题的关键在于正确理解全句话的意思。只有C项“聪明地(clever)”的意思符合语境。A项选择generously意思为“慷慨地”;B项选择genetically意思为“遗传地”;D项选择subsequently意思为“后来地”。 9.

选C。 over和above都含“高于„„”、“在„„上”的意思。Over指“在垂直的上方”、“在„„上”;above指“(位置)高于„„”,还可指“(顺序)在前”。所以,此处的最佳选项为C。

10. 选B。本题的关键在于正确理解全句话的意思。只有B项“口味(the flavor)”和连词

and后面的“颜色(color)”为并列相对关系。其他选择项的内容都会使句子的前半句失去意义。

Part Two Reading Comprehension

11. 选D。重点是仔细阅读文章的第一段,得出一个结论:学生们在学习汉语。从常识判

断,其他选择项的内容(跳、蹲、吃吃地笑)都属于人们天生的能力,没有必要经过学习才会做。

12. 选C。本题的依据在第二段:They can continue studying Chinese in middle and high

schools. The goal : to speak like natives. natives 在此指”说汉语的本族人(中国人)”。C项选择最符合原文的意思。其他选择项属于错误信息或无关信息。

13. 选D。注意本题题干中的词组in response to ,应该以此词组为信号词,在文章中找到本

题的依据句:But the number of younger students is growing in response to China’s emergence as a global superpower. D项选择的用词和意思与原文完全一致,所以就能很容易地确认答案。其他选项地信息与本题依据句地信息不符。

14. 选B。本题的关键是找到依据句:Children who lean Chinese at a young age will have more

opportunities for jobs in the future. 而其他的选择项内容在文章中或者是错误信息或者

没有涉及。

15. 选B。可以用题干中的人名作为信号词在文章中找到本题的依据句:Isabel Weiss, 9, isn’t

thinking about the future. She thinks leaning Chinese is fun.很容易可以确认B项选择she finds it fun to lean the language 与依据句用词和意思一致。其他选择项那同要么是错误的,要么没有在文中涉及。

16. 选B。通过题干的信号词return…to the moon和2018,可以找到第一段第二句话为本

题的依据为we ’re going to stay。Stay 与A项选择的land and remain 是同义词。所以确认A为正确答案。其他选择项的内容在文章中没有涉及,属于无关信息。 17. 选C。本题的依据句是NASA wants to make a new spaceship for the missions using parts

from the Apollo program…,and the space shuttle. 此句与C项选择的内容在用词和意思上完全一致,所以可以确定其为正确答案。A和D项选择属于无关信息;B项选择中有一个绝对词only,属于没有道理的说法。

18. 选A。本题题干上的关键信号词是launched ,依据句为The plan is to have the CEV dock

(对接)in space with the lunar lander …which will be launched separately into space. 该句与A项选择They will be launched separately. 用词完全一致,可以确定其为正确答案。其他选择项都属于无关信息或错误信息。

19. 选D。注意本题题干中的关键词Top priorities 在文章中出现的位置,从而可以很容易

地找到依据句:Exploration and construction of a moon base will be the astronauts’ top priorities. 四个选择项相比较,可以很容易确认D 项选择Exploration and construction of a moon base. 与依据句用词完全一致。其他选择项或者不是依据句的意思,或者没有在文章中涉及。

20. 选B。按照一般阅读理解题的顺序,最后一道题可以在文章的最后部分找到依据句。

本题的依据句文章的最后一句话:This will allow for quick moon base construction, constant scientific study , and training for future missions to Mars. 依据句中的allow for quick 与B项选择中的speed up 相对应。其他选择项都没有涉及,属于无关信息。 21. 选A。本题的依据句是文章第一段的第二句:Now, people around the world can hear some

of the former slaves’ stories for the first time ever, as told in their own voices. 由此可以确认,A项选择属于正确答案。其他选择内容在文中没有出现,属于无关信息。

22. 选C。本题题干上的collection of the recordings 可以作为关键词在文章中找到其依据句:

The Library of Congress released the collection of recordings, Voices from the Days of

Slavery, in January. C项选择的用词与依据句完全一致。其他选择项内容在文中没有出现,属于无关信息。

23. 选C。本题的依据句为:The recordings were made between 1932 and 1975. 由此可以确

定C为正确答案。其他选择项为错误内容或无关信息。

24. 选D。根据题干上的关键词storytellers 在文中出现的位置可以判断依据句为the

storytellers discuss their experience as slaves. They also tell about their lives as free men and women. 该句与D项选择的用词完全一致,可以确定其为正确答案。

25. 选B。本题的依据句为文章的最后一句话:It’s how something is said—the dialect, the low

pitches, the pauses—that helps tell the story. 该句与B项选择在用词和意思上相对应,因而可以确定其为正确答案。其他选项内容在文章中找不到。

26. 选A。应用文阅读理解的关键也是需要找到每道题的依据句。应注意以题干上的关键

词和信号词为目标,在文章中就能够很容易地找到依据句。本题题干的关键词是Nov.30, 2006, 依据句就是:Recipient will be selected on the basis of submitted paper…completed application forms no later than November 30, 2006. 由此可以确认答案为A。其他选择项为错误信息。

27. 选C。先找到92354这个数字在文章中出现的位置,从而找到依据句:Loma Linda,

California 92354。可以确定,这是一个通信地址,数字为邮政编码(zip code)。其他选择项的数字一般为7、8位(电话号码)或2、3位(街号)。

28. 选D。本题为正误判断题,先找到依据句:1. Hospital intern, resident or clinical fellow, 2.

Undergraduate, master or Health Science degree candidate, 3. Ph.D. degree candidate or equivalent。由此可以确定,A,B和C项选择的内容都可以在依据句得到确认,只有D项选择的内容在原文中找不到出处,所以属于无关信息。

29. 选B。首先利用斜体印刷的杂志名称找到本题的依据句:Publication of paper in Journal of

Biomedical Materials Research。由此可以确定,B项选择的意思最为接近依据句的意思。其他选择项的内容在原文中找不到出处,所以属于无关信息。

30. 选B。推理引申题一般应该选择最有道理的说法,B项选择的意思相对于其他的选择

项最有道理,也可以从原文for outstanding research which will be awarded to student researchers who have shown outstanding achievement in biomaterial research 得到确认。其他选择项不符合一般常理。

Part Three Cloze

31. 选D。本题的答案在第一句话已经给出了参考:The hobby of collecting autographs (亲

笔签名)is called philography. 所以本题的答案为D。其他选择不符合语境的要求。 32. 选B。首先要明确四个选择项的不同意思。Events 意思为“事件”,下面几个例子均属

于events:the signing of the Declaration of Independence, a presidential election, or the space program (签署宣言、总统选举、或宇航项目)。其他选择的意思不符合本句的语境。

33. 选A。可以判断出,此处需要一个肯定的意思。由于B和C项选择含有否定意义,所

以错误。而D项选择的概念与事实出入较大;相对而言,A项选择“一些”更适合本句的实际意思。

34. 选A。本题的答案可以从词义和用法确定。autographs from celebrities 意思为“名人签

字”。其他选择项的意思和用法与此句不合。

35. 选C。 determine whether an autograph is genuine 意思为“判定一个签字是否是真品”。

其他选项从意思和用法上不符合语境。

36. 选D。 They may mistake other kinds of signatures for genuine handwritten signature 意思

为“他们也许会将其他种类的签字看成是真迹签名”。上下文的句子也支持这个概念。其他选择项在意思和用法上与语境不符。

37. 选B。 For example, some people have secretaries who sign their mail. Some individuals

send out mass-produced letters or signed photographs to collectors who request their autographs. 这两个句子为并列关系,后面的句子大意为“一些人为请求他们签名的人寄批量印刷的信件或签名相片”。其他选择项的意思在这个句子中讲不通。

38. 选B。此处的选择项应体现上句话中mechanical device/Autopen(机械装置/自动签字笔)

的含义。只有B项选择符合句子的语境。

39. 选D。注意本句话结构中连词but的作用,它体现一种对比关系。也就是说,正确选择

项应该是后面alike一词的同义词。Identical意思为“一摸一样的”,最能体现句子的实际意义。其他选择项的意思或用法都与语境不符。 40. 选C。 exactly alike(完全一样)的意思为identical.

Part Four Dialogue Completion

41. 选C。本对话的功能是相互介绍打招呼。应注意问候It’s nice to meet you 和回应It’s a

pleasure to meet you 之间的对应关系。其他选择项的说法不符合语境。

42. 选D。可以判断出,sure(没问题)是用来回应Do you have time to talk ? 这个问题的。

So what? 意思为“那又能怎么样?”;no doubt 意思为“毫无疑问”。

43. 选A。注意语境:这是一个售货员与顾客之间的对话。May I help you? 可以译为“您

要买什么?”A项选择I’m just looking around. 意思为“我看看而已。”Please take your time. 意思为“不着急,您慢慢看!”其他选择项的说法不能用在这个语境中。 44. 选A。此对话的语言功能为“请求和肯定答复”。A 项选择Please take your time. 意思

为“不着急!您慢点!”最符合语境。 B项选择I’m sorry I can’t. 与前面的肯定答复Certainly. 自相矛盾;C 和D 项选择的表达法都用来回应道歉,在这里使用不符合语境。

45. 选B。 I’m having a great time. 用来回应前面的问题。后面的表达法应为反问对方,B

项选择的How about you? 引导后面的文句What are you doing? 这两个句子互相关联。其他选择项的表达与此处的语境不符。

46. 选C。本对话的问题是“昨晚怎么没来参加我的聚会呢?”C项选择的意思为“我来

不了”。后面还跟着一个理由“我去医院看我奶奶去了”。其他选择项的意思不符合语境要求。

47. 选C。应该明确此处讲话者的角色和他们所处的语境:职员和顾客在银行的对话。 C

项选择的意思为“可不可以把这20元钱给我换成零钱?”银行职员的回答为“可以。要换成什么样的?”其他选项的意思不符合语境要求。

48. 选D。 A项选择的意思为“不关你的事。”B项选择的意思是“我来请客。”第二个人

的回应中也用了…my turn to treat you(...该我请你了)。但这个意思已经在前面的句子This meal is on me (我来请客)中有所体现,再说一次就重复了。C 项选择是汉语式英语。 D项选择的意思为“我很荣幸请你。”该选项最符合语境。

49. 选A。这是航班上乘务员与旅客之间的对话。乘务员由于要给旅客送餐,请旅客将坐

位复位。旅客回答说当然可以,但似乎由于座位的什么地方出了问题而不能复位,旅客想请乘务员看看是怎么回事。A项选择的意思为“您能看看是怎么回事吗?”其他选项的意思与此处的语境不符。“Hold on ,please.”意思为“请等一下。”

选C。这是两个学生之间的对话。学生A 说:“非常感谢。和你在一起我很高兴。”学生B

说:“别客气。我也是。”Same here 的意思与Me too相同。 B项选择Many happy returns of the day! 用于生日祝贺,意思为“年年有今朝!”

因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容

Copyright © 2019- baijiahaobaidu.com 版权所有 湘ICP备2023023988号-9

违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com

本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务