英语试卷
— 第一部分 听力(共两节,满分30分) 第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7. 5分)
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。 听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
1. How does the man probably feel? A. A. A. A. B. C. A.
Regretful. At home. $40.
To pay her school fees.
B. Nervous. B. In a hospital. B. $50.
C. Happy.
C. In a restaurant. C. $60.
2. Where does the conversation probably take place? 3. How much do two shirts cost?
4. Why does the woman want to sell her car?
To protect the environment, To practice riding a bike well. She likes talking.
B. She lives hard.
5. What can we know about Jennifer?
C. She is honest.
第二节(共15小题;每小题1. 5分,满分22. 5分)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项 中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各 小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6、7题。
6. What does the woman advise the man to do? A. B. C.
Go skiing with her.
Visit Zhangjiakou together. Celebrate the Spring Festival.
7. What are the speakers mainly talking about? A.
A working schedule. B. A trip.
C. A festival.
听第7段材料,回答第8、9题。
8. When does the woman find her suitcase lost? A. B.
When she got out of the toilet Before she went to the cafe.
C After she read newspapers.
9. What is the woman asked to do at last? A.
C Hand in her name tag.
Fill in the form. B. Leave her ID card.
C They were interesting.
听第8段材料,回答第10至12题。
10. What does the man say about the topics?
A. They were disturbing. B. They were difficult. IL
What made attendants dissatisfied?
The restaurant they ate in. B. The people they worked with.
A. C.
The organization of the conference.
12. What will the man do next?
A. Find an restaurant. B. Make coffee. 听第9段
C. Drink tea.
材料,回答第13至16题。
13. What was the man's problem?
A. He failed the exam. B. He missed his old friends. C. He had no pocket money.
14. What does the man think of the club?
A. It helped him a lot
B. It took up much of his time. C. It earned him lots of money.
15. Why does the man suggest a letter box outside the
club?
A. To attract more people to visit the club. B. To keep in touch with the woman. C. To make the club more popular.
16. What is the probable relationship between the
C. Teacher and student.
C On February 24. C. In Russia.
speakers?
A. Mother and son.
B. Close friends.
C Zhou Yang.
听第10段材料,回答第17至20题。
17. When will the Beijing 2022 Winter Olympic Games end?
A. On February 12. B. On February 20.
18. Where was the 1980 Winter Olympic Games held?
A, In America. B. In France.
19. Who won the first gold medal in Winter Games?
A. Ye Qiaobo. B. Yang Yang.
20. How many silver medals did China win at the 2014 Winter Olympic Games?
A. Four. B. Three. C. Two.
第二部分 阅读理解(共两节,满分40分) 第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。
A
Four Citizen-science Projects
Climate change is difficult to handle, but this doesn't mean people are just sitting on the sidelines waiting for the unavoidable. Everyone can join in fighting climate change. Scistarter and Zooniverse are two websites that list citizen-science proj ects in which you can take part. Here are some of them:
• MeadoWatch
This project, out of the University of Washington, is looking at how climate change is affecting wildflowers on Mount Rainier. Volunteers collect data along hiking tracks about when wildflowers bud, flower? fruit and produce seeds. The project is also collecting photos of wildflowers from across Mount Rainier National Park.
• Great Backyard Bird Count
For four days every February, volunteers around the world count birds in 15 minutes. These observations can be made anywhere, including your own backyard. The counts provide scientists snapshots of data on where birds are found and how many there are. Since the count has been going on for over 20 years 9 researchers can now answer questions about how these patterns may be changing with time.
• Water Monitoring in Minnesota
Residents(居民)of Minnesota can sign up to be a volunteer water monitor for the Minnesota Pollution Control Agency. Volunteers are arranged to a lake or stream. Twice a month during the summer, they take measurements of water clarity. Those data let the government see whether water clarity has been changing over time as well as assess the health of those waterways.
• Redmap
Gretta Peel is a marine (海的)ecologist in Australia at the University of Tasmania in Hobart. She studies where marine species(物种)are moving in response to climate change. She set up a program called Redmap. It asks people to report \"uncommon\" marine species they've seen in Australian waters. \"We wanted to have an early indication of what species were moving where they live,\" she explains.
21. Which proj ect should be most appealing to people interested in wildflowers? A. Redmap. B. MeadoWatch.
C. Great Backyard Bird Count D. Water Monitoring in Minnesota. 22. What are you required to do if you take part in Water Monitoring in Minnesota?
A. Educate local people on bird behavior.
B. Explore causes of your local climate problems. C. Collect relevant data and even report them. D. Protect the local water from pollution.
23. What is the similarity among the four projects?
A. They are started by famous universities. B. They aim to raise environmental awareness. C. They are mainly open to environmentalists^ D. They focus on fighting climate change.
B
As I was leaving the gym last week, I greeted a friend who was coming in. He responded without looking up from his phone. I stood there for a few awkward seconds 9 hoping for eye contact. He finally looked up briefly, apologetically, before returning to the screen. I walked on, feeling shaken.
It turns out I was phubbed, which is a term for snubbing (冷落)someone in favor of a phone. And research has found that phubbing does have negative (消极的)impacts on personal relationships 9 reducing the quality of communication and level of satisfaction.
Recently Tve noticed that it's impossible to go out with friends and have their attention for the whole time. There're always phones on the table, and they're constantly being checked. When the slightest pause in
conversation arises, or if someone gets up from the table briefly? people seize their phones to check in with the rest of the world to see what else is going on.
It used to be that going out together was confidence-boosting solid reassurance (安慰) that another person enjoyed your company9 otherwise they wouldn't accept but not now. Now? you're constantly attracting attention, competing with a portable supercomputer. When someone is looking at their phone, you're never sure if they actually want to be with you.
The modern-day equivalent of this is scrolling (滚屏)and texting. Although I didn't realize it at the time, I was trying for connection with the friend, who was attracted by it refusing to put away his phone and made me feel awfuL
I don't want to be that person. I don't want my actions to make anyone feel the way I did that day. So from now on I'm going to make a point of not letting digital distractions damage the relationships I hold so dear. It s not worth it. Nothing on that screen is ever more important than the person standing right in front of me. 24. Why does the author describe his greeting with a friend in the gym last week? A. To introduce what phubbing is. B. To show the misuse of phones. G To draw the readers' attention. D. To voice his opinion about phubbing. 25. What is the third paragraph mainly about? A. Phones are bad for communication. B. Phones are used widely in the world. C. Phubbing is making people suffer. D. Phubbing is a common phenomenon. 26. What will happen when you're snubbing someone according to the author? A. People will enjoy your company. B. You will lose the trust of others. C. You will damage others' confidence. D. People will feel truly connected. 27. What does the word \"it\" underlined in paragraph 5 refer to? A. Being companied. B. Scrolling and texting. C. The table. D. The phone. Has the volume(音量)in a restaurant ever made you finish your meal early? If so, you're not alone. Restaurants handle diners in various ways to influence food choices and consumption 9 from lighting to menu to server presentation. Unfortunately for those headache prone restaurant goers? some places also choose to tum up the tunes and the background noise.
Chef Mario Batali is often blamed for the phenomenon of ultra-loud or noisy restaurants in the 1990s, when he decided to flood the dining room with the same loud tunes he was playing in his kitchen. And other chefs followed suit. Some restaurateurs felt a \"livelier\" atmosphere encouraged more customers 9 but a side \"benefit\" was quicker table turnover, thus increasing the number of people who could dine in a specific evening.
A 1985 study out of Fairfield University looked at how chewing speed varied according to the type of music being played. Although the volume level was kept the same for both musical situations 9 it's important to note that fast-tempo (节奏)music often gives the impression of being louder than slower music.
\"A significant increase in the number of bites per minute was found, and the effect was largest for fast music,\" the researchers wrote in the study. So, the faster, louder music gets people to down their food more quickly, relieving the table for future customers.
There're opinions about whether or not this is a sound practice. \"A restaurant that places profit above dining experience often plays loud music with a fast tempo that puts diners under pressure to eat more quickly, even if that means they're less able to enjoy their meal,\" writes Dr. Neel Burton in Psychology Today, adding that loud, fast music reduces appetite.
What's more? some would-be repeat diners will shy away for fear of another ultra-loud meal. The non-profit group Action on Hearing Loss found in a 2016 survey of nearly 1,500 people that 91% of those who view a restaurant as too noisy would choose not to return.
28. Why did some bosses of the restaurants favour loud music?
A. It might help attract more customers.
B. It was the favorite kind of music of them. C. It made the restaurants softer and sweeter.
D. It could increase the popularity of their restaurants.
29. What plays the most important role in the effect of music on diners? A. Its content. B. Its length. C. Its speed. D. Its quality. 30. What is Dr. Neel Burton's attitude towards flooding restaurants with noisy music?
A. Doubtful. B. Disapproving. C. Positive. 31. What could be a suitable title for the text?
A. What People Think of Loud Restaurants B. Are Customers Made to Eat Quickly? C. Why Loud Restaurants Are Popular Today
D. Does Loud Music Really Benefit Restaurants?
D. Uncaring.
D
This may sound like a joke about a lazy person's dream job: Earn big money by staying in bed and watching TV. But this is really happening, and it's a project of NASA and two European space agencies the Institute of Aerospace Medicine at the Cologne-based German Aerospace Center and the European Space Agency. It s called Artificial Gravity Bed Rest Study, aimed at studying how the body adapts to weightlessness in space.
Scientists are seeking 12 women to spend two full months in bed in the fall at a German lab, plus an additional month there for preparation and recovery. The first 12 test subjects? all men, already have started the study.
Participants spend two entire months in bed and remain lying down even to do everyday things like eating 9 drinking and exercising. They also answer nature's call and shower9 but it's unclear from the NASA website how those tasks are accomplished in bed.
\"Daily routine showering 9 getting dressed 9 eating 9 exercising takes much time when you cannot stand up to do them,\" says the website9 adding that there is “continuous data collection^, including blood pressure, heart rate, nutrient absorption and also the participants' feelings. Study subjects will spend the 60 days with their heads tilted (倾斜) down six degrees ? which imitates(模仿)conditions in space.
Participants are encouraged to pass the time by watching TV, taking online courses9 reading and any other activities they can perform while lying down alone in bed to relieve what could be boredom. Family and friends are allowed to visit.
The high $18, 500 payment for two months of lazing about is probably a major motivation for people willing to go through something this extreme. However, if you're an American who really needs the money, you probably can't afford it. Candidates need to travel to Cologne four times at their own expense for the employment process between April and July. Plus? they need strong German-speaking skills. Also participants need to be nonsmokers between ages 24 and 55 9 in good health, with normal body weight. 32. What are participants expected to do during the study?
A. Report their feelings regularly.
B. Complete their daily routines in bed.
C. Keep their bodies tilted down six degrees. D. Record their physical responses every day.
33. What data about the participants will the researchers collect?
A. The changes in their weight. B. Their behaviors to weightlessness. D. C. The ways they do their daily things. Their physical and mental reactions. 34. What will be a challenge for the participants?
A. The language skills they need. B. The difficulty meeting family. C. The possibility that they feel dull. D. The slow discovery of their health. 35. The requirements for potential participants are . A. challenging for Americans B. tailored to thin persons D. C. easy for the youth to satisfy 第二节(共suitable for most people 5小题;每小题2分,满分10分)
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Why Radio Stations Always Start With a \"K\" or \"W\"
It seems that whenever you switch on the radio in the morning all you hear is \"Time to wake up with K98. 3\" or \"WBLS will be right back after this commercial break”. 36 The majority of radio stations start with the letter \"K\" or \"W”.
All radio stations have a four-letter identification code(代码). The hosts of the show typically come up with a more catchy(易记的)station name than just the four letters 9 but you still hear it sprinkled in with their morning announcements and other advertisements. 37 In 1912, several countries attended a conference to discuss international radiotelegraphs. One of the things that came out of that meeting was the assignment (分配)or specific letters to identify each country's radio and television signals. 38
The letters \"N\" and \"A\" were given to military stations 9 but \"K\" and \"W\" were assigned out for commercial use. 39 And stations west of the Mississippi started with \"K”.
40 Sometimes they represent the networks that own the radio station for example, WABC, KCBS, and WTBS.
Sometimes it's the actual station number, like in KTWO or
KFOR. And other times it's an acronym(缩写)such as WTTW for “Windows to the World.” But the station that takes home the prize for the best four-letter combination is a sports radio station out of St. Louis that chose the name KRAP.
A. B. C. D. E. F.
The United States was given the letters W, K, N, and A.
The three letters after the \"K\" or \"W\" can mean a few different things. If you listen closely you'll notice that they all have something in common.
Radio stations east of the Mississippi River had to start their stations with \"W”. The two letters you consistently hear date back to when people used to send telegrams. There is some inconsistency since radio stations weren't required to change their name.
G. Try decoding these common acronyms that you probably never knew and figure out what they stand for.
第三部分 语言知识运用(共两节,满分45分) 第一节(共20小题;每小题L 5分,满分30分)
阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最 佳选项。
Celina Raddatz quit her job at a nursing home in 2014 to take care of her mother full-time who, 839 suffers from Alzheimer's.
Raddatz, 57, and one of her sisters 9 Rosalia Lizarraga, 61, had been 41 their mother together. But as the Alzheimer's 42 , the task became too stressful for Lizarraga. The full 43 fell on Raddatz, who was determined to perform a promise she and her siblings(兄弟姐 妹)had made to their 44 as children.
\"When my mother was 45 , she made us promise never to put her in a nursing home. \" Raddatz says. \"But we never thought she would get 46 like this.”
Raddatz was born in Mexico. Her mother, a widow (遗孀), 47 nine children as a
food seller after they moved to America. \"My mom was a very 48 woman,\" Raddatz says. When Raddatz was growing up, her mother quit her 49 so she could stay home and keep an eye on her children. \"She would take us to school and bring us home. She wouldn't let us walk 50 to school. ”
Raddatz and her siblings first began to notice their mother 51 in 2005 after she had a bad fall while 52 as a housekeeper. In 2006, Raddatz\"s mother was diagnosed with Alzheimer's disease.
\"It's just 53 work. I need to care for her around the clock. \" But anyhow, she 54 her job at the nursing
home and 55 her mother in with her. They also share a bedroom, 56 Raddatz can assist her mother when she wakes up throughout the 57
“It's a 58 responsibility because of the promise we made her when she was younger,” Raddatz says. It used to 59 Raddatz to see families leave their relatives with this disease in a nursing home. Now she has a personal 60 for the emotional(情感上的)and physical sacrifices that caring for an elderly loved one takes. 41. A. caring for 42. A. existed 43. A. trust 44. A. daughter 45. A. poor 46. A. sick 47. A. served 48. A. patient 49. A. job 50. A. out 51. A. crying 52. A. regarding 53. A. private 54. A. did 55. A. moved 56.A. so 57. A. track 58. A. personal 59. A. warn B. looking into B. returned B. request B. brother B. relaxed B. angry B. searched B. strong B. study B. back B. sleeping B. working B. unique B. left B. called B. and B. night B. national B. pain C. arguing about C. disappeared C. collection C. mother C. relieved C. hurt C. supported C. straight C. research C. alone C. changing C. using C. constant C. enjoyed C. turned C. for C. orbit C. social C. comfort C. service D. agreeing on D. progressed D. responsibility D. doctor D. healthy D. accustomed D. collected D. positive D. circle D. together D» recovering D. functioning D. easy D. continued D. dropped D. but D. operation D. family D. persuade D. appreciation 60. A. account B. purpose 第二节(共10小题;每小题L 5分,满分15分)
阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。 Most of us complain(抱怨). Though we 61 (tell) never to complain, it doesn't help. A thought that isn't
said out is like a seed, 62 is being planted in the mud. It would eventually grow into a tree. Suppressing(压制)them, you will one day find that the thoughts once kept in 63 dark will start exploding inside you.
But if you bring a seed into the light, eventually you will learn to manage the thoughts you once suppressed. Complaints actually can help people improve. In that case, you aren't (real) complaining. You're giving feedback(反馈)to someone, 65 (hope) they can find ways to make themselves better.
But the 66 (differ) is that when we complain about something we are finding faults in it. When we are just finding faults in people and the situations we come across ? we are just finding faults in 67 (we). Ever heard the saying \"The world is just a reflection of you”? Well, it's actually true!
So, 68 (stop) this, try to consciously(有意识地)not to complain about what goes wrong. Instead, try feeling grateful 69 what went right in your day.
Slowly? as you regain conscious control of your thoughts 9 you will find you are more likely to see the brighter side of 70 (thing) whenever you want to complain. 第四部分写作(共两节,满分35切一
第一节 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)
假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文有 10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(A),并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线(\\)划掉。
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
To offer a chance for our students to keep in touch with society, last Saturday our class was organized some meaningful social practice activities. We were divided into second groups. One group went to the crossings
near our school, intending to helping the traffic policemen. The another group went to collect rubbishes in Hongxing Park. Meanwhile, we introduced some simply ways of environmental protection and remind people not to destroy the beauty of nature. It was the memorable day because our behavior received praise the public and we benefited a lot from these activities.
第二节书面表达(满分25分)
假定你是李华,你的英国朋友Mike发来邮件说他很想吃中国饺子。请你回复邮件,内容 包括: L中国饺子非常美味;
2. 建议网上学习包饺子; 3. 欢迎来中国做客。
注意:1.词数100左右;
2.可以适当增加细节,以使行文连贯。
参、提示及评分细则
听力部分录音稿
(Text 1)
W: How was your maths exam, Michael?
M: Emm. If I had studied a little harder, I would be smiling right now. {Text 2)
W: What seems to be the matter, young man? M: I ve got a cold for a few days. W: Are you eating normally?
M: No. I just had a glass of water from morning till now. {Text 3)
M: How much are these shirts? The tag price is 50 dollars.
W: The regular price is 40 dollars each, but you can have two of them on sale today for 60 dollars. {Text 4) M: Great to see you on your bike!
W: Well, it's not for the polluted air as you think. I ve put the car up for sale to afford the school fees. But I'm so tired after riding. {Text 5)
W: I really admire Jennifer, not because she's a woman in the tough, male world of international politics, but because she's so honest. M: Yeah. Certainly, there aren't many people as true to their words as she is. {Text 6) M: Hi, Angela. What's up?
W: We are planning to visit Zhangjiakou this February. Why don't you join us? M: Certainly I will if I don't have anything else on my schedule. W: Is the Spring Festival OK for you?
M: Of course. Which places are you going to visit?
W: We want to visit some ski resorts and other places of interest there. You know, Zhangjiakou is one of the host cities for the 2022
Winter Olympic Games.
M: In that case, we should check information online and make a thorough plan for the trip. {Text 7) M: What's the matter with you, Madam? You look pale and anxious. W: Jesus, I lost my suitcase just now.
M: Take it easy. Would you please tell me more details? I will try to help you.
W: Thank you, Officer. After getting out of the ladies' room, I went to the cafe and left my suitcase under the table. Then I read some
newspapers while I was waiting for the train. When I finished reading, I found my suitcase missing. M: What kind of suitcase did you miss? Can you describe it for me?
W: A small blue leather case, with my name tag on the top and my ID card inside.
M: I feel sorry to hear that. Will you please fill in the form and leave your name and your address here? We will try our best to find the
suitcase for you. {Text 8)
W: Glad you are back. How did the conference go, Chris?
M: Oh, it was good. All the topics were interesting and the speakers were really good. The organization was a lot better this year as
well. I think having a smaller number of people there made a big difference. You know, you can make decisions a lot more quickly. W: And how was the hotel?
M: Ah, that was probably the only thing that people really complained about. The food in the restaurant wasn't very good and the
service was slow. If we go back to the same hotel again, we'll have to find another restaurant. W: You're right! Anyway, I want to get a cup of coffee. Do you want to come? M: I'm done with coffee. I think I'll just go and have a cup of tea. {Text 9)
W: Hello, Sam. How are your exam preparations coming along?
30. B 观点态度题。根据倒数第二段\"'A restaurant that places profit above dining experience often plays loud music with a fast tempo that puts diners under pressure to eat more quickly, even if that means they're less able to enjoy their meal,? writes Dr. Neel Burton in Psychology Today, adding that loud, fast music reduces appetite.”可推断,Dr. Neel Burton对餐馆使用的响亮音乐持反对的态度。
31. D标题判断题。本文从饭店播放音乐开始说起,之后围绕其对顾客的影响进行分析;播放响亮音乐可以 提高
顾客就餐速度,但却会因此失掉大部分的潜在顾客。 【答案与解析】
本文是一篇说明文。这听起来像是一个关于懒人梦想工作的笑话:躺在床上看电视赚大钱。但这确实发 生了,这是NASA和两个欧洲太空机构的一个项目。这叫做人工重力床休息研究,其目的是研究人体如何适 应太空失重状态。
32. B 细节理解题。根据第三段“Participants spend two entire months in bed and remain lying down even to do everyday things like eating, drinking and exercising.\"可知,在这个研究中,参与者要在谦上完成他们的日常 事情。
33. D 细节理解题。根据第四段adding that there is 4 continuous data collection?, including blood pressure, heart rate, nutrient absorption and also the participants' feelings.\"可知,研究者要收集的信息是参 与者的身心反应。
34. C 推理判断题。根据第五段.by watching TV, taking online courses, reading and any other activities they can perform while lying down alone in bed to relieve what could be boredom. Family and friends are allowed to visit.\"可推断,参与者面临的一个挑战是厌倦。
35. A 推理判断题。根据最后一段“However, if you're an American who really needs the money, you probably can't afford it. Candidates need to travel to Cologne four times at their own expense for the employment process between April and July. Plus? they need strong German-speaking skills.”可推断,对于 美国人来说这些潜在的要求是具有挑战性的。
1答案与解析】
本文是一篇说明文。主要讲述了电台为什么总是以K或W字母开头。
36. C 根据该空后一句\"The majority of radio stations start with the letter 'K' or 4W?.\"可知,C选项\"如果你 仔细听,(尔就会注意到它们都有共同之处\"贴切。
37. E 根据该空后一句“In 1912, several countries attended a conference to discuss international radiotelegraphs.\"可 知,E选项“你始终听到的两个字母要追溯到人们发电报的时期”贴切。
38. A 才艮据下一段\"The letters 'N' and 'A' were given to military stations, but 'K' and 4W? were assigned (分配)...\"可知,A选项“美国被给予W, K, N和A四个字母”贴切。
39. D 根据该空后一句“And stations west of the Mississippi started with 4K?.\"可知,D选项\"密西西比河以东 的电台必W开头”贴切。
40. B 根据该空后\"Sometimes they represent the networks.. . Sometimes it's the actual station number...\"可 知,B选项“K和W后的三个字母会代表着不同的事物”贴切。
1答案与解析】
本文是一篇记叙文。主要讲述了为了兑现对母亲做岀的承诺,在母亲患阿尔茨海默氏症期间,Raddatz放 弃工作,全天芝何养生病的母亲。
41. A 根据前文“Celina Raddatz quit her job at a nursing home in 2014 to take care of her mother full-time...\" 可知,Raddatz和她的姐姐Rosalia Lizarraga 一起照顾(caring for)患阿尔茨海默氏症的母亲。
42. D 根据后文\"the task became too stressful for Lizarraga.”可知,随着妈妈病情的发展(progressed), Lizarraga照顾她的压力太大了。
43. D 根•据后文\"who was determined to perform a promise she and her siblings(兄弟姐妹)had made to their as children.”
可知,当妈妈病重时,照顾她的责任(responsibility)都落在Raddatz身上。 44. C 根据后文“4 When my mother was , she made us promise never to put her in a nursing home. 可知,Raddatz和她的姐妹们向母亲(mother)做出了不把她送蓟养老院的承诺。
45. D根据前文讲到的Raddatz的妈妈患阿尔茨海默氏症可知,后文Raddatz的母亲要她的孩子们做岀承诺 是在
她身心健全的(healthy)时候发生的。
46. A根据But表示的转折关系可知,Raddatz的妈妈要孩子们承诺不把她送到护理院,但她们都没有想到她 会病得(sick)这么重。
47. C 根据前文“Her mother, a widow(遗孀),\"可知,Raddatz的妈妈一个人靠卖食物养活(supported)九个 孩子。 48. B 根据前文\"Her mother, a widow(遗孀), nine children as a food seller...\"可知,Raddatz 的妈 妈失去丈夫后一个人靠卖食物养活九个孩子丽版认为她的妈妈很坚强(strong),
49. A 根据后文\"so she could stay home and keep an eye on her children.\"可知,Raddatz 的妈妈放弃了工作 (job),全天照顾孩子。 50. C 根据前文\"'She would take us to school and bring us home.,\"可知,Raddatz 的妈妈带孩子上学和放学, 不让她们独自(alone)走。
M; Good, Miss Swift. Fve been working hard for it recently. I am sure that the exam won't cause much trouble. W: Excellent! So, are you working at weekends now to get some pocket money? M; Yes. Fm very grateful to Mr. Lam He really helped me with my problem
W: Mr. Lam said that your problem was that you had no pocket money. Is that right?
M; Yeah. I couldn't go out with my friends because I didn't have the money for the bus fare. But Fm OK now with a part-time job. W; So, you think the Students5 Welfare Club really helped you?
M; Oh, yes. I have no complaints about the club. I think you are fantastic. W; Thank you! Any suggestions as to how we can be even more fantastic?
M; Why don't you have a letter box outside the club's room? That way? we can keep in touch with you even if we don't get to see you. W; That's a great idea. It won't cost anything to put a letter box outside. OK, thank you for your time, Sam. (Text 10)
On July 31st, 2015, the bid to host the 24th Winter Olympic Games was awarded to Beijing, together with its suburban Yanqing County, and nearby Zhangjiakou City. This is the first time for China to hold the Winter Olympics. The 24th Winter Games will be held in 2022, from February 4th to 20th and then Beijing will be the first city in the world to stage both Summer Olympics and Winter Olympics.
In 1980, Chinese athletes took part for the first time in the Winter Olympic Games at Lake Placid, New York? United States. At the 1992 Winter Olympic Games in Albertville? France? Chinese athletes won medals for the first time: Ye Qiaobo won two silver medals in the women's 500 meters and 1,000 meters speed skating races. At the 2002 Winter Games in Salt Lake City, Utah, United States, Chinese athlete Yang Yang won a gold medal in the women5s 500 meters short track speed skating race. This was the first gold medal won in Winter Games in Chinese history. In the 2014 Winter Olympiad in Sochi, Russia? China won three gold medals, four silver medals? and two bronze medals, the twelfth place on the medal table.
参
1 〜5 ABCAC 6 〜10 BBCAC 11 〜15 ACCAB 16-20 CBABA
[答案与解析】
本文是一篇应用文。主要介绍了四个公民科学项目的内容和目的。
21. B 细节理解题。根据 MeadoWatch 中 ^Volunteers collect data along hiking tracks about when wildflowers bud, flower, fruit and produce seeds.\"可知,MeadoWatch应该对对野花感兴趣的人最有吸引力。
22. C 细节理解题。根据 Water Monitoring in Minnesota 中Twice a month during the summer... Those data let the government...\"可知,参与Water Monitoring in Minnesota需要收集相关信息并向相关单位报告这 些信息。
23. D 细节理解题。根据第一段“Everyone can join in fighting climate change. Seis tarter and Zooniverse are two websites that list citizen-science projects in which you can take part.\"及四个项目的内容介绍可知,四个' 项目的共同点都应对气候变化。
【答案与解析】
本文是一篇夹叙夹议文。主要讲述了低头族的普遍性、危害,并建议不要当低头族。
24. A 推理判断题。根据第二段\"It turns out I was phubbed, which is a term for snubbing(冷落)someone in favor of a phone. ”可推商,作者是以自己的事例在引入什么叫低头族。
25. D 段落大意题。根据第三段“There、。always phones on the table, and they5re constantly being checked. When the slightest pause in conversation arises? or if someone gets up from the table briefly? people seize their phones to check in with the rest of the world...\"可推断,该段主要讲述的是手机低头族的普遍性。
26. C 细节理解题。根据第四段\"It used to be that going out together was confidence-boosting”和\"When someone is looking at their phone, you're never sure if they actually want to be with you.”可知,你的冷落会 伤害他人的自信。 27. B 代词指代题。根据画线词前一句\"The modern-day equivalent of this is scrolling(滚屏)and texting.”和 “refusing to put away
his phone and made me feel awful.”可推断,it 扌旨代 scrolling 禾口 textingo
【答案与解析】 本文是一篇说明文。如今很多饭店都喜欢播放响亮音乐,响亮音乐可以提高顾客的就餐速度,但长久的利 益呢?
28. A 细节理解题。根据第二段\"Some restaurateurs felt a 'livelier' atmosphere encouraged more customers.・.\"可 知,一些餐厅的老板较喜旳向亮的音乐是因为这些音乐可能有助于吸引更多的顾客。 29. C 细节理解题。根据第三段\"Although the volume level was kept the same for both musical situations, it's important to note that fast-tempo (节奏)music often gives the impression of being louder than slower music.\"养口第四段\"'A significant increase in the number of bites per minute was found, and the effect was largest for fast music,\"可知,对用餐者影响最大的是音乐的节奏,即速度。
51. C 根据后文“after she had a bad fall while as a housekeeper.可知,Raddatz 的妈妈担任 (working)管家的时候倒地,这时Raddatz和她的兄弟姐妹们才注意到她的变化(changing)。 52. B见上题解析。
53. C 根据后文\"'Ineed to care for her around the clock.'\"可知,照顾妈妈对Raddatz来说是经常的 (constant)事。 54. B 根据前文\"Celina Raddatz quit her job”可知,Raddatz辞去了 (left)她在养老院的工作。
55. A 根据后文“They also share a bedroom,”可知,Raddatz为了方便照顾她的妈妈,把她的妈妈搬进 (moved)她的家。 56. A 根据前文\"They also share a bedroom,\"及后文的\"when she wakes up”可知,Raddatz 和她的妈妈共住一 室,以便(so)于妈面晚上(night)醒来时能得到Raddatz的照顾。 57. B见上豊解析。
58. D 木艮据前文“who was determined to perform a promise she and her siblings(兄弟姐妹)had made to their as children.\"可知,因为那个承诺,照顾母亲成了全家人(family)共同的责任。
59. B 根据前文讲到的Raddatz不辞辛劳照顾母亲的做法及后文的“to see families leave their relatives with this disease in a nursing home.”可知,她看到一些家庭把患阿尔茨海默氏症的父母扔在养老院的做法感到 痛心(pain)。
60. D 根据后文\"the emotional(情感上的)and physical sacrifices that caring for an elderly loved one takes.”可 知,Raddatz个人非常欣赏(appreciation)为照顾老年人做出的牺牲。
【答案与解析】
本文是一篇议论文。主要讲述了人们为什么会抱怨及如何克服抱怨。 61. are told考查时态与语态。分析该句成分可知,we与tell是一种动宾关系,又因为该篇文章叙述的一般性 的事实,故该空用所给词的一般现在时的被动语态形式are told, 62. which考查定语从句。分析该句成分可知,该句是一个非性定语从句,从句中缺少主语,其先行词为 seed,故用关系代词which,
63. the考查冠词。in the dark意为“在黑暗中\"。
. really考查词形转换。所填词在此处修饰动词complaining,故用所给词的副词形式really,
65. hoping考查非谓语动词。分析该句成分可知,所填词与其逻辑主语You是一种主谓关系,故用所给词的 现在
芬词hoping,作状语。
66. difference考查词形转换。分析该句成分可知,所填词在此处作主语,故用所给词的名词形式difference,
67. ourselves考查代词。该句句意表示“我们其实是在找我们自己的茬\",故该空用所给词的反身代词 ourselves, 68. to stop考查非谓语动词。分析该句成分可知,所填词在句中作目的状语,故该空用所给词的不定式形式 to stop。 69. for考查介词。be grateful for sth意为“对 ... 感激\",为固定搭配。
70. things考查名词复数。thing为可数名词,又因为该空前无冠词,故用所给词的复数形式things。 短文改错
To offer a chance for our students to keep in touch with society, last Saturday our class 祸癸 organized some us meaningful social practice activities. We were divided into second groups. One group went to the crossings near two our schooL intending to helping the traffic policemen. The another group went to collect rubbishes in help 或other rubbish Hongxing Park. Meanwhilewe introduced some simply ways of environmental protection and remind people simple reminded not to destroy the beauty of nature. It was the memorable day because our behavior received praise A the a from public and we benefited a lot from these activities. 书面表达 One possible version; Dear Mike,
How are things going with you? Learning that you want to eat dumplings, Tm writing to give you some advice.
Dumplings are very delicious with some meat? vegetables and things like that. Different vegetables have different flavors. As for the freshness, I advise you surf the Internet for information about how to make dumplings. You can also have much pleasure in making dumplings together with your family. Of course, I warmly welcome you to come to China. Then we can make dumplings together and you will have the authentic traditional Chinese dumplings.
I hope these suggestions can be helpful. Tm sure you must enjoy the delicious dumplings.
Yours? Li Hua
因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容
Copyright © 2019- baijiahaobaidu.com 版权所有 湘ICP备2023023988号-9
违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com
本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务